Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Paunović: Inflacija u dobroj mjeri anulirala rast zarada

Prema njenim riječima ne smije se dozvoliti da veliki trgovački lanci diktiraju nivo cijena i ugrožavaju domaće proizvođače

Nastaviti sa kontinuitetom ekonomskih mjera u korist građana Crne Gore, koje je započela i sprovela 43. Vlada. Jedna od mnoštva značajnih mjera koje je pokrenula izvršna vlast je akcija „Stop inflaciji“, koja se pokazala izuzetno korisnom za naše građane, saopštila je funkcionerka SNP-a Milosava Mira Paunović.

“S obzirom na globalna kretanja inflacije i povećanja cijena, a opet imajući u vidu slabiju kupovnu moć i standard naših građana kao i cijenu mjesečne potrošačke korpe, jasno je da je i pored rasta zarada inflacija u dobroj mjeri „pojela“ kupovnu moć stanovnika naše države. S toga je neophodno da se ovakve akcije u koje su bili uključeni brojni trgovinski lanci, apoteke i telekomunikacioni operateri nastave. Takođe treba raditi na tome da se broj privrednih subjekata koji će se odazvati akcijama poveća a naročito o tome da isti ne zloupotrebljavaju ovakve akcije na način da snižavajući cijene jednih proizvoda povećavaju cijene drugih”, istakla je Paunović.

Prema njenim riječima ne smije se dozvoliti da veliki trgovački lanci diktiraju nivo cijena i ugrožavaju domaće proizvođače.

“Na ovaj način se može i postaći zdrava konkurencija između učesnika akcije kao i u velikoj mjeri zaustaviti inflacija, kako se desilo u proteklom periodu i kako su zvanični statistički podaci pokazali. Valja napomenuti da su slične mjere i akcije nakon Crne Gore uvele i Vlade u određenim državama kako u okruženju tako i vlade članica Evropske unije, što je indikator da se radi o pravom putu pomoći građanima”, kazala je ona.

Paunović najavljuje da ćemo u narednom period imati brojne izazove koje treba riješiti, a koje se prije svega tiču deblokade pravosuđa i ostalih zarobljenih institucija u Crnoj Gori, usvajanja zakona, za koje nije bilo političke volje i većine u prethodnom periodu (zakon o Vladi, Zakon o Skupštini, Zakon o porijeklu imovine…), upravo iz razloga nedostatka odgovarajuče podrške u parlamentu.

“Ako se želi ići naprijed ka EU i ako se instinski žele prevazići ovi problemi koji su glavni kamen spoticanja ulaska Crne Gore u EU, nova vlada mora biti inkluzivna, sa čvrstom podrškom najmanje 49 poslanika u državnom parlamentu. A Socijalistička narodna partija kao ključna karika u 43. Vladi pokazala je da nam je interes svakog građanina Crne Gore na prvom mjestu”, zaključila je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
05.08.2023-21:44 21:44

Neki od nas malo starijih se śeća da je svaki ruski proizvod na sebi imao oštampanu cijenu u Rubljama pa čak i u kopejkama. Nećete nam valjda takvu ekonomiju vi neokomunistički stručnjaci ponovo vrnuti. Ovakve prijedloge o borbi protiv inflacije može samo dvojac Joković- Šćekić predložiti, a ova ni kriva ni dužna gospođa izgovoriti…