Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Patriotsko komitski savez: Ovakav sastav Vlade će dovesti do prijevremenih izbora

Dodaju i da reakcije koalicionih partnera, bar dva od dvadeset, pokazuju koliko je tu neslaganja, najviše oko fotelja i ničega više

Patriotsko komitski savez Crne Gore, sa oduševljenjem prati „koprcanje“ pobjedničke koalicije povodom prijedloga mandatara Zdravka Krivokapića o tzv. ekspertskoj Vladi, jer smatra da će upravo takav, eventualni, sastav Vlade dovesti do prijevremenih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, saopštili su danas iz tog saveza.

foto PKS

“Ako nam budući ministar unutrašnjih poslova nema dana radnog iskustva, ako je buduća ministarka čak četiri resora, kako je rekla, „ ucviljeno siroče“, ako nam je buduća ministarka zdravlja, rod i „pomozi Bog“ raznih srpskih svještenika, ako su jedan anonimus i jedan političar više partija-ekonomski čudotvorci koji će nas spasiti bankrota, a budući ministar pravde, pravni savjetnik Mitroplije, koja je izgubila sve sporove pred međunarodnim sudovima pravde, onda je jasno da je ova lista „sklepana“ taman neđe u nekoj parohiji, i da je, kao takva, osuđena na propast”, navode u Patriotsko komitskom savezu.

Dodaju i da reakcije koalicionih partnera, bar dva od dvadeset, pokazuju koliko je tu neslaganja, najviše oko fotelja i ničega više.

“Samo ne znamo zašto je mandatar tražio od DF-a i Demokrata imena za Vladu, kad ih nije ispoštovao „ni za jotu“, već, na ovaj način, i javno ponizio, iako su ga, anonimnog, doveli na vlast. Takođe smo oduševljeni što je pristankom na ovakve crkvene eksperte, koalicija URA pokazala koliko je „građanska“ partija i koliko je prevarila svoje glasače. Jer oni sigurno nijesu očekivali da će ključne identitetske resore voditi potpuno anonimna osoba iz nevladine organizacije, a da je baš i „apostolska“, ne može ih ni obići, a kamoli reformisati. Još im je slabija „utjeha“ da njihov lider i „reformator“ bude ministar odbrane, jer je do juče branio Vojsci da vježba. Možda ipak ima neki tajni recept ustrojstva Vojske jedne države, bez poligona i vojnih vježbi. Malo im je kasno za žaljenje jer ne sumnjamo da će dignuti ruku za ovakvu Vladu”, poručuju iz Patriotsko komitskog saveza.

Patriotsko komitski savez, njegovi članovi i simpatizeri će, naglašavaju, budno pratiti ponašanje budućih „reformatora“, u crnogorskoj Vladi, gdje ni jednog Crnogorca nema.

“A na svaki udar na crnogorski identitet, institucije kulture i nauke, odgovorićemo svim demokratskim oblicima borbe i građanskim otporom”, zaključuju u Patriotsko komitskom savezu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve