Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Optužni prijedlozi protiv pet osoba: Sprečavali glasanje u Šavniku, napali člana biračkog odbora…

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima podnijelo je Osnovnom sudu na Žabljaku tri optužna prijedloga protiv pet osoba i to protiv D.G. zbog krivičnih djela – povreda prava glasanja i sprečavanje održavanja glasanja, protiv R.L. zbog krivičnog djela povreda prava glasanja i protiv A.M., I.J. i J.M. zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima podnijelo je Osnovnom sudu na Žabljaku tri optužna prijedloga protiv pet osoba i to protiv D.G. zbog krivičnih djela – povreda prava glasanja i sprečavanje održavanja glasanja, protiv R.L. zbog krivičnog djela povreda prava glasanja i protiv A.M., I.J. i J.M. zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

“Optuženom D.G. se stavlja na teret da je 30.oktobra na biračkom mjestu br. 14 “Kafana Kruševice” u Šavniku, kao član biračkog odbora, na protivpravan način i upotrebom sile spriječio da glasa glasača koji je upisan u birački spisak, nakon čega je glasanje na tom biračkom mjestu prekinuto”, navode iz Osnovnog tužilaštva u Pljevljima.

Optuženom R.L. se stavlja na teret da je 6.novembra na biračkom mjestu br. 14 “Kafana Kruševice” u Šavniku, na protivpravan način spriječio glasače koji su upisani u biračkom spisku da glasaju.

“Optuženima A.M., I.J. i J.M. stavlja se na teret da su 6.novembra na biračkom mjestu br. 14 “Kafana Kruševice” u Šavniku zajednički napali službeno lice – člana biračkog odbora R.L. kojom prilikom su mu nanijeli lake tjelesne povrede”, ističe Osnovno državno tužilastvo Pljevlja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve