Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Omeragić: Odluka Milatovića očekivana, bitno je da dobijemo Vladu

Prema njegovim riječima, važno je da Crna Gora dobije novu Vladu, koja će predano raditi na jačanju standarda građana Crne Gore

Današnja odluka predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da mandat za sastav nove Vlade povjeri lideru PES-a Milojku Spajiću je očekivana i važno je da Crna Gora dobije novu Vladu, kazao je portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić za Portal RTCG.

Komentarišući današnju Milatovićevu konferenciju, na kojoj je Spajiću zvanično dat mandat, Omeragić je podsjetio da je lider PES-a dobio javnu podršku većine političkih subjekata.

“Na ovaj način je uvažena i izborna volja građana sa posljednjih izbora. Sada je na gospodinu Spajiću da u razgovoru sa političkim subjektima razgovara oko programskih načela buduće Vlade”, naveo je on.

Prema njegovim riječima, važno je da Crna Gora dobije novu Vladu, koja će predano raditi na jačanju standarda građana Crne Gore.

“Tu je i smanjenje siromaštva, brži razvoj sjevera, kao i na efikasnije ispunjavanje mjerila iz pregovaračkog procesa, kako bi Crna Gora postala prva naredna članica EU”, zaključio je Omeragić.

Milatović je, podsjetimo, na današnjoj konferenciji kazao da od Spajića očekuje odgovornost i ekspeditivnost u ovom procesu.

“Kao predsjednik Crne Gore smatram da nam je potrebna politička i reformska vlada. Očekujem da ovaj proces bude inkluzivan”, zaključio je Milatović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve