Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Olenik: Suverenitet Crne Gore ugrožen ako Mandić i Knežević uđu u Spajićevu Vladu

Samostalni poslanik u Skupštini Srbije Aleksandar Olenik ističe da se nada da koalicija Za budućnost Crne Gore se neće naći u novoj Vladi Crne Gore zbog, kako kaže, zaštite crnogorskog nacionalnog interesa

Samostalni poslanik u Skupštini Srbije Aleksandar Olenik ističe da se nada da koalicija „Za budućnost Crne Gore“ se neće naći u novoj Vladi Crne Gore zbog, kako kaže, zaštite crnogorskog nacionalnog interesa.

“Nije posao buduće vlade Crne Gore, ali ni ove sadašnje, nelegalne, tehničke Vlade da se trudi da bude u dobrim odnosima sa Srbijom, nego da štiti interese grašana CG, da štiti njen suverenitet. U tom pogledu nadam da se da ZBCG neće biti dio nove vlade i eto da se ja jednom složim s Mandićem, da ne treba da budu, jer ako pogledamo od prošlih parlamentarenih, preko predsjedničkih, srpske nacionalističke stranke koje iz Crne Gore dolaze u Beograd po mišljenje imaju većinu ili prevashodno utiču na politiku CG i time je suverenitet drastično doveden u pitanje”, navodi Olenik.

Olenik napominje da teritorijalni integritet Crne Gore nije ugrožen, ali da je suverenitet da samostalno donosi odluke “opasno ugrožen” od, kako kaže, strane zvaničnog Beograda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ZAGA
27.08.2023-00:46 00:46

Bravo! Svaki komentar vam je na mestu! Istina!