Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Odžić: Ili je Abazović aminovao odlazak svojih ministara u RS ili više ne upravlja Vladom

Nameću se dva moguća rješenja ovog sudokua, oba opasna po Crnu Goru, ocijenio je Odžić

Poslije saopštenja Vlade da Kovač i Damjanović nisu predstavljali Vladu i saopštenja Kovača da je u Republici Srpskoj bio u svojstvu ministra na poziv Dodika, nameću se dva moguća rješenja ovog sudokua, oba opasna po Crnu Goru. Ili premijer ne upravlja više Vladom, ili je aminovao odlazak svojih ministara u RS, ocijenio je član Predsjedništva SDP-a, Petar Odžić. 

Kako je kazao, ovo drugo djeluje realnije, u svijetlu najave poslanice URE Božene Jelušić da se plaši političkih dilova, i u svijetlu ozvaničene koalicije URE I DF u Budvi.

“Posle potpisivanja TU, negiranja genocida u sred Srebrenice, koalicija sa DF i SNP, ostaje samo da odlazeći premijer izjavi da smo svi Srbi, na čelu sa njim, jer “besplatni ručak” ne postoji”, kazao je Odžić.

Prema njegovim riječima, da se premijeru u tehničkom mandatu više ne može vjerovati govori i to koliko “istina” može da iznese u 24 časa. 24/7 su Kovač i Damjanović ministri, a možda i nijesu.

“Ono što je kristalno jasno je da za ovu staru-novu većinu Ustav, Zakoni i Država predstavljaju mrtvo slovo na papiru i svaku priliku koriste da gaze po njima, tako da ono što mi od početka tražimo a to je izbor sudija Ustavnog suda i prijevremeni parlamentarni izbori, na kojima će građani reći šta misle kuda Crna Gora treba da ide, su jedini izlaz”, zaključio je Odžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Grunf
11.01.2023-07:31 07:31

Ko si, sta si ti i koga predstavljas kada tvoja partijica ne moze ni cenzus da namakne ?