Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Odović: Instutucionalni pomaci ostvareni novoosnovanom Komisijom za restituciju

On se, kako je saopšteno iz tog ministarstva, sastao sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke

Uvjeren sam da će realizacija prioriteta dati značajan doprinos efikasnom funkcionisanju pravne države, liberalizaciji poslovnog ambijenta i samim tim privlačenju ozbiljnih i stabilnih investicija, a sve to kroz skraćivanje administrativnih procedura i omogućavanja bržeg i lakšeg pristupa podacima građanima i investitorima, kazao je ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović.

On se, kako je saopšteno iz tog ministarstva, sastao sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

– Ambasadorka Rajnke je naglasila značaj ispunjenja obaveza Vlade Crne Gore usmjerenih kavladavini prava, jačanju partnerskih odnosa koji počivaju na evro-atlantskim vrijednostima, te inteziviranju ekonomske saradnje i privlačenju američkih investicija – navodi se u saopštenju.

Dodaje se i kako je Odović upoznao Rajzing Rajnke sa ključnim prioritetima Ministarstva u narednom periodu.

Ona je, prema njihovim riječima, iskazala interesovanje za pitanje restitucije i neriješenih potraživanja, između ostalog, i američkih državljana.

Odović je, kako se navodi, obavijestio Rajzing Rajnke o instutucionalnim pomacima, ostvarenim posredstvom novoosnovane Komisije za restituciju.

– Ambasadorka Rajnke pozdravila je najavu ministra Odovića da će Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine fokusirati na vladavinu prava kao noseći princip sa posebnim osvrtom i podrškom projektu socijalnog stanovanja – kazali su iz tog minitarstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve