Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Odgođene završne riječi u suđenju Nebojši Medojeviću

Advokat Medojević je kazao da je predmet složen, ali da očekuje da bude završen do kraja godine.

U Višem sudu danas su odgođene završne riječi povodom suđenja Nebojši Medojeviću, lideru Pokreta za promjene i još 11 optuženih, koji se tereta za organizovanje kriminalne grupe 2016. godine. Advokat odbrane Dražen Medojević je nakon ročišta kazao da u ovom slučaju može biti samo oslobađajuća presuda.

Advokat Medojević je kazao da je predmet složen, ali da očekuje da bude završen do kraja godine.

“Usloženi predmet je, može da traje izricanje presude, da bude odloženo za nekih dva mjeseca, ali ja očekujem do kraja godine izricanja ove presude”, kazao je Medojević.

Današnje ročište je odloženo, jer sud nije uspio da otvori pet mejlova koji su u spisima dokaza. Zatražena je i pomoć vještaka IT struke, a iz redova optuženih je ponuđeno da ako oni to imaju oštampano da će dostaviti Sudu. Sumnja se da su istekli određeni parametri i postavke u računarima, te da se zbog toga dokumenta ne mogu otvoriti. Sud je preuzeo sve moguće radnje kako bi pokušao da pristupi pomenutom materijalu.

Za odbranu ta dokumenta nijesu sporna i nijesu imali prigovo na njih. Advokati odbrane su istakli i da proces traje predugo već sedam godina, a šta je sudija Nenad Vujanović kazao da će preduzeti sve što je do suda da se ovaj postupak završi u što kraćem vremenu.

Naredno ročište održaće 4. decembra, a kako je sudja kazao, ako zatreba ovo vijeće kojim on predsjedava radiće i prekovremeno.

Medojević je u ovom slučaju optuženom za stvaranje kriminalne organizacije. Lider PzP-a Nebojša Medojević i biznismen iz BiH Momir Nikolić optuženi su da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Pripadnici te organizacije, prema optužnici postali su direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar partije Željko ŠćepanovićGordan Konatar, v.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar DraškovićLuka RadunovićVladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola JovanovićAleksandar Sekulić, i član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve