Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Odbornici SNP-a bojkotovali sjednicu SO Podgorica

Kako se kaže u saopštenju SNP, predstavnici opozicije su pokušali da se dogovore sa predstavnicima vlasti, ali do dogovora nije došlo

Odbornici Socijalističke narodne partije u parlamentu Glavnog grada Radmila Čagorović i Bogdan Božović, bojkotovali su rad današnje sjednice gradskog parlamenta zajedno sa kolegama iz opozicije, izražavajući na taj način protest zbog odluke da na odbornička pitanja ne dobije odgovor u pisanoj formi.

SNP

“Čelnici gradske vlasti odlučili su da se odbornicima ne dostavljaju odgovori na njihova pitanja u pisanoj formi i na taj način ih stavili u neravnopravan položaj sa onima koji su dužni da daju odgovore. Ova stavka se nalazi u novom Poslovniku koji je usvojen glasačkom mašinerijom u gradskoj Skupštini. Na taj način, predstavnici naroda su uskraćeni za mogućnost polemike i dodatnih pitanja na koja odgovora gradonačelnik na posebnoj sjednici predviđenoj za odgovore na odbornička pitanja”, objašnjavaju u SNP-u.

Kako se dodaje u saopštenju SNP, predstavnici opozicije su pokušali da se dogovore sa predstavnicima vlasti, ali do dogovora nije došlo. Tražili su i odlaganje sjednice kako bi obavili dodatne konsultacije i postigli dogovor, ali nijesu uspjeli. Ostalo je da se u narednih nedjelju dana sretnu sa predsjednikom Skupštine kako bi se dogovorili oko izmjene Poslovnika.

“Ovakav odnos prema institutu odborničkog pitanja predstavlja jeftino ubiranje političkih poena od vladajuće partije, koje samo može da šteti građanima Podgorice. Vjerujemo da će oni to prepoznati i već na narednim izborima poslati u političku prošlost vlast kojoj je lični i interes partije uvijek iznad interesa građana”, poručili su iz SNP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve