Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Odbor za bezbjednost i odbranu nije usvojio izvještaje Brđanina

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović poručio je ranije kako će tražiti razrješenje direktora Uprave policije Zorana Brđanina ako na sjednici Odbora za odbranu i bezbjednost izvještaj o njegovom radu bude negativan

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu nije usvojio dva izvještaja direktora Uprave policije Zorana Brđanina. Ovo skupštinsko tijelo razmatralo je izvještaje za vrijeme od 1. januara do 15. maja i od 15. maja do 23. novembra prošle godine.

Od 11 prisutnih članova Odbora, 10 je glasalo da se da negativno mišljenje, jedan se nije izjasnio.

Prema Zakonu o unutrašnjim poslovima, u slučaju da Odbor odbije izvještaj, o tome će obavijestiti ministra unutrašnjih poslova, koji nakon toga može pokrenuti proceduru razrješenja direktora policije.

Podsjetimo, ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović poručio je kako će tražiti razrješenje direktora Uprave policije Zorana Brđanina ako na sjednici Odbora za odbranu i bezbjednost izvještaj o njegovom radu bude negativan.

Sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu napustio je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović zbog sjednice Vlade. I poslanici DPS-a Nikola Janović i Danijel Živković napustili su sjednicu.

“Niti smo učestvovali u izboru Brđanina niti želimo da učestvujemo u njegovom razrješenju. Nijesmo željeli da učestvujemo u tom pravnom galimatijasu, imajući u vidu presudu Upravnog suda. Da je regularna situacija mi bismo glasali protiv izvještaja”, rekao je Janović po izlasku sa sjednice.

Poslanik PES-a Miodrag Laković kazao je nakon sjednice da će Odbor podnijeti prekršajnu prijavu protiv Brđanina zbog toga što se nije pojavio na sjednici.

“Cijenili smo rad Uprave policije  i ocijenili smo negativno oba izjveštaja. Odbor je sastavljen od 13 članova, 11 je bilo prisutno,10 je glasalo da se ne prihvate oba izvjestaja, dok  jedan nije glasao”, kazao je poslanik PES-a Miodrag Laković.

Odbor je zauzeo stav i povodom nepojavljivanja Brđanina.

“Donijeli smo odluku da stav bude da ćemo podnijeti prekršajnu prijavu jer smo ovlašćeni za to”, kazao je Laković.

Direktor UP Zoran Brđanin saopštio je ranije danas da neće prisustvovati sjednici Odbora.

“Razlog zbog kojeg cijenim da moje prisustvo nije potrebno na današnjoj sjednici Odbora leži u tome što je iz brojnih javnih nastupa političara prethodnih dana jasno da su političke partije, umjesto nadležnog Odbora za bezbjednost, na bazi sebi poznatih kriterijuma već donijele svoj sud o izvještajima koji su danas na dnevnom redu”, istakao je, između ostalog Brđanin.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Istogorac
21.12.2023-17:57 17:57

Juče , danas , sjutra . Samovolja . Jer ste vi nesposobni , lijeni i bice glupavi