Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Novi PR Vesne Bratić: Sinanović ne želi da srpski i ostali jezici u CG imaju isti status, crnogorski jezik u udžbenicima za djecu – diskriminacija

Za Stefana Sinanovića je, uprkos istorijskim svjedočenjima, Podgorička skupština – legalna. A crnogorski jezik u udžbenicima za djecu – diskriminacija

Novi portparol u resoru Vesne Bratić je Stefan Sinanović, koji je na to mjesto zamijenio novinarku Ljubicu Gojković-Vukićević, koja je nedavno objavila da je otpuštena iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, te poručila Vesni Bratić i saradnicima da ”ko je njih poznavao, ni pakao mu neće teško pasti”.

Nesuđeni i suđeni portparoli Bratićke prije osam mjeseci vodili su intenzivan razgovor o srpstvu u Crnoj Gori. Stefan Sinanović je gostovao kod Ljubice Gojković u emisiji Ogledalo na Srpskoj televiziji, gdje je promovisao svoju Fejsbuk stranicu ”Mi znamo ko smo”, koja je svojevrsna propaganda u susret popisu stanovništva u Crnoj Gori.

Za Stefana Sinanovića je, uprkos istorijskim svjedočenjima, Podgorička skupština – legalna. A crnogorski jezik u udžbenicima za djecu – diskriminacija. Takođe, Sinanović ne zna da li se jezik zove ”bosanski” ili ”bošnjački”. Ipak, u Ministarstvu prosvjete na čelu sa Vesnom Bratić i timom koji je okupila, pretpostavlja se, taj jezik je manje važan. Sinanović je nezadovoljan time da srpski i ostali jezici koji se koriste u Crnoj Gori imaju isti status.

”Srpski jezik ima isti status kao hrvatski, kao bošnjački ili bosanki kako se zove. Na udžbenicima naše djece u školama piše – crnogorski jezik, crnogorska književnost. Mi imamo taj vid diskriminacije, koji ne ne postoji nigdje u svijetu”, rekao je Sinanović u emisiji Ogledalo.

Stranica ‘‘Mi znamo ko smo” kojoj je Sinanović jedan od administratora relativizuje istorijske činjenice i propagira stav da je u Crnoj Gori sve srpsko. ‘Prosvjećuje’ građane dajući im uputstva kako da se pišu na predstojećem popisu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve