Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Novaković Đurović: Abazović da ostane premijer

Kako je kazala, Abazović je u prvih 100 dana vlade, pokrenuo sva ključna pitanja iz Sporazuma za formiranje 43. Vlade koju vodi: ekonomska, socijalna, ekološka, ali i kompleksna pitanja koja su dijelila društvo

Bez obzira na tok i ishod političkih pregovora, Dritan Abazović treba da ostane na mjestu predsjednika Vlade Crne Gore. Najprije, da završi procese koje je započeo, od ključne važnosti za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, saopštila je danas politička direktorka Građanskog pokreta URA i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović.

Kako je kazala, pored pomenutog, Abazović je u prvih 100 dana vlade, pokrenuo sva ključna pitanja iz Sporazuma za formiranje 43. Vlade koju vodi: ekonomska, socijalna, ekološka, ali i kompleksna pitanja koja su dijelila društvo.

,,Time je pokazao odgovornost i spremnost da realizuje obećano. To što se nekim potpisnicima istog sporazuma nije dopala dinamika i način rada, sada je jasno, bio je samo izgovor za zaustavljanje najvažnijih procesa obračuna sa kriminalom i korupcijom”, rekla je ona.

Ona je istakla da uz puno rada uvijek postoje i greške.

,,Za prvih 100 dana je vjerovatno bilo propusta, ali sa magistralnog pravca za oporavak crnogorskog društva se nije skrenulo ni u jednom trenutku – a taj pravac znači, prije svega, ekonomski oporavak i oslobađanje države od korupcije i kriminala. Rezultati ovih aktivnosti tek treba da dobiju puni obim i zato je važno da Dritan Abazović ima priliku da dovrši ove ključne procese”, istakla je Novaković Đurović.

URA će, prema riječima političke direktorke te partije, kao i do sada, učestvovati u razgovorima sa drugim političkim subjektima, sa ključnom ambicijom i željom da oni rezultiraju dogovorom oko najvažnijih pitanja vezanih za naš evropski put, a to su imenovanja u pravosudju. ,

,Jasno smo na stanovištu da predsjednik GP URA treba da ostane i predsjednik Vlade, jer je sa pozicije premijera najzaslužniji za stvaranje povoljnog ambijenta za djelovanje nezavisnih institucija, pružajući bezrezervnu političku podršku tužilaštvu i drugim organima u oslobađanju države od kriminala i korupcije”, zaključila je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
07.09.2022-18:31 18:31

Imao sam utisak da ova Novaković Đurović ima nešto u glavi kad ono ništa-Dritan.

COL
07.09.2022-18:36 18:36

Ako sudbina nekih procesa u jednoj zajednici zavisi od jednog čovjeka, onda je to zarobljeno društvo. Sunce će se rađati bez obzira oće li brat biti ili ne premijer. Odlika diktatora i njegovih slugu je da umisle da je bitan Dritan i da se za sve pita od kuvarskih recepata do vještina pilota.

Dolores
07.09.2022-21:47 21:47

Ko kaže da muž od žene ne može napraviti budalu? A tek šef?

blavori
10.09.2022-10:35 10:35

Zloupotrijebljena đevojka, potpuno pogubljena, neznavena. Bolje bi prošla da reklamira pastu za prednje zube no što reklamira ovu, po svim pitanjima problematičnu osobu.