Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Nimanbegu: DPS u Ulcinju zapošljava kako bi osigurali glasove

DPS u Ulcinju, kako je rekao, sa predsjednicima opštine Ulcinje i Opštinskog odbora DPS-a, a istovremeno i sa Sekretarijatom za budžet i finansije, djeluju u pravcu političke korupcije, "obećavajući i vršeći zapošljavanja kako bi osigurali glasove"

Lider Force Genci Nimanbegu optužio je Demokratsku partiju socijalista u Ulcinju da djeluju u pravcu političke korupcije, obećavajući posao i zapošljavajući kako bi osigurali glasove.

Genci Nimanbegu

Nimanebugu je, na konferenciji za novinare “Albanske liste” Genci Nimanbegu-Nik Gjeloshaj“, rekao da su konferenciju sazvali kako bi upozorili sve koje ovih dana vrše pritisak i daju obećanja o zapošljavanju kao nagradu za glasanje, da će ta krivična djela imati sudske posljedice.

„Koristimo priliku da upozorimo i institucije koja posmatraju izbore u Crnoj Gori, da su pojave u sakupljanju glasova koje se dešavaju u Opštini Ulcinj od vlasti, a osobito od glavnih ličnosti DPS-a u Ulcinju, nedostojne“, poručio je Nimanbegu.

DPS u Ulcinju, kako je rekao, sa predsjednicima opštine Ulcinje i Opštinskog odbora DPS-a, a istovremeno i sa Sekretarijatom za budžet i finansije, djeluju u pravcu političke korupcije, “obećavajući i vršeći zapošljavanja kako bi osigurali glasove”.

„U funkciji kupovine glasova za izbore 30. avgusta postavili su se i pojedini ministri odgovorni za politiku DPS-a u Ulcinju“, dodao je Nimanbegu.

Prema njegovim riječima, na taj način, osim borbe klanova i njihovih ličnih ambicija, u opštini se vrši partijsko zapošljavanje, potpisuju se ugovori o radnom odnosu i ugovori o radu uz obećanje zapošljavanja u Ulcinju i Podgorici.

Nimanbegu je rekao da građanima Ulcinja ne treba grad gdje će se osjećati neslobodno, korumpirano, gdje će glas dati zbog ličnih interesa.

„Mi želimo društvo jednakih šansi u zapošljavanju, gdje će životni uslovi biti jednaki za sve, bez razlike na partijsku pripadnost, zato se obraćam državnim institucijama i međunarodnim posmatračima da isprate te pojave i da preuzmu potrebne korake, kako bi se stalo na put ovoj anomaliji“, poručio je Nimanbegu.

Prema njegovim riječima, sekretar za finansije ne radi u svojoj kancelariji, već u kancelariji DPS-a, gdje ga opslužuju radnici, koji se isplaćuju iz budžeta Opštine.

„Opština je 30. juna imala 152 zaposlena radnika i 29 zaposlenih funkcionera po mandatu. Zaključno sa tim datumom, opština je imala 91 zaposlenog po ugovoru, dok 31. decembra prošle godine imala je svega 55. Proizilazi da je u to vrijeme zapošljeno po ugovoru 36 radnika. Sve se naslanja na odluku Sekretarijata za Upravu i društvene djelatnosti od 15. jula ove godine“, naveo je Nimanbegu.

On je rekao da nije čudno, da Sekretarijat za budžet i finansije nije u zakonskom roku predao predsjedniku Skupštine Ulcinj Izvještaj o završnom računu za prošlu godinu, a niti je predložio rebalans budžeta za ovu godinu u zakonskom roku.

„Drugi dio zaposlenih je na ugovor o radu, a o njihovom broju se ne mogu dobiti službene informacije. Ali možemo zaključiti da broj zaposlenih po ugovoru približava se broju stalno zaposlenih“, kazao je Nimanbegu.

On je kazao da se u isto vrijeme na terenu nastavlja sa obećanjima o zaposlenju, i broj obećanja dostiže hiljadu za radna mjesta koja ne postoje.

Nimanbegu je pozvao državne organe da preduzmu potrebne korake i da zaustave tu pojavu,

„Ova briga će postati briga svih nas, s obzirom na tešku ekonomsku situaciju u našoj opštini i loše upravljanje lokalne uprave“, rekao je Nimanbegu.

On je upozorio da niko od trenutnih ministara i sadašnjih vršioca vlasti “nemaju sigurnu stolicu u budućnosti, jer to zavisi od vašeg glasa“.

„Ovom prilikom vas pozivam da glasate za listu broj 10 koja će se boriti protiv korupcije i protiv ovih pojava koje su degradirale naše društvo i narušavale ne samo slobodu građana već́ i demokratiju i demokratske institucije“, rekao je Nimanbegu.

On je istakao da je demokratija sistem gdje vlada pravna država i slobodan glas za dobrobit građana.

„Za dobrobit građana moramo da razvijemo društvo, koje tretira sve jednako, ono se ne brani koruptivnim radnjama obećanjima za zapošljavanje te nepoštenim pritiskom na glasače“, poručio je Nimanbegu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve