Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Nimanbegu razgovarao sa Rajzing Rajnke: Centralizacija uzrokuje brojne nedostatke

Nimanbegu je, kako se navodi u saopštenju, posebno istakao nedostatke koje uzrokuje centralizacija pojednih sektora u Crnoj Gori i to posebno u djelu planiranja prostora, nadležnosti lokalnih samouprava a koja utiče i na zdravstvo, školstvo i finansije lokalnih samouprava

Predsjednik Nove Demokratske Snage FORCA Genci Nimanbegu sastao se danas sa ambasadorkom SAD Džudi Rajzing Rajnke, tokom njene posjete Ulcinju.

“Nimanbegu je u veoma otvorenom i prijateljskom susretu informisao Rajzing Rajnke o prioritetima koje ima Forca kao politički subjekt u narednom periodu. Ostvarenje nacionalnih i građanskih prava Albanaca u Crnoj Gori, perspektive razvoja Ulcinja, saradnja sa drugim političkim subjektima su takođe bile tema ovog razgovora”, saopšteno je iz Force.

Nimanbegu je, kako se navodi u saopštenju, posebno istakao nedostatke koje uzrokuje centralizacija pojednih sektora u Crnoj Gori i to posebno u djelu planiranja prostora, nadležnosti lokalnih samouprava a koja utiče i na zdravstvo, školstvo i finansije lokalnih samouprava.

Sagovornici su, kako je saopšteno, razgovarali i o saradnji posebno u djelu stvaranja prilika koje bi omogućile diversifikaciju ekonomije koja bi imala krajnji cilj da mladi imaju veće mogućnosti zapošljavanja.

“Rajzing Rajnke se zahvalila sagovornicima na informacijama koje su pružili o opštini Ulcinj i izrazila spremnost za podršku i nastavak dalje zajedničke saradnje”, navode iz Force.

Sastanku su učestvovali i gdin Ilir Čapuni, poslanik i Arbin Čaprići, sekretar za Ekonomiju Opštine Ulcinj koji su i potpredsjednici Force.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve