Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Nimanbegu učestvovao na Antalya Diplomacy Forumu

Održani su brojni bilateralni sastanci o ratu u Gazi i Ukrajini, kao i izazovima diplomatije

Na poziv Ministarstva vanjskih poslova Turske, zamjenika ministra Mehmeta Kemala Bozaja, delegacija Nove Demokratske Snage FORCA na čelu sa predsjednikom Genci Nimanbeguom i članom Glavnog odbora partije Lavdimom Kromom učestvovala je na ADF2024 u Antaliji od 1. do 3. marta.

“Treće izdanje Antalijskog diplomatskog foruma okupilo je predstavnike preko 140 zemalja svijeta, od čega 19 predsjednika država, 63 ministra, desetine poslanika i zvanica iz međunarodnih organizacija”, saopšteno je iz FORCA-e.

Održani su brojni bilateralni sastanci o ratu u Gazi i Ukrajini, kao i izazovima diplomatije.

“Najveći odaziv je bio za Panel o Balkanu pod nazivom: “Izazovi i mogućnosti na Balkanu”. Tokom ADF2024, Nimanbegu je održao sastanke sa ministrima vanjskih poslova u Crnoj Gori Filipom Ivanovićem, ministrom Albanije Igli Hasanijem, ministrom Sjeverne Makedonije Bujarom Osmanijem, ministrom Bosne i Hercegovine Elmedinom Konakovićem i predsjednicom Komisije za vanjske poslove Albanije Mimi Kodheli”, naveli su iz FORCA-e.

U okviru ADF2024, diplomatija je imala poseban značaj u razmjeni različitih ideja i iskustava sa poslanikom Ukrajine, Mustafom Džemilevim, predstavnikom krimskotatarskog naroda, koji je izrazio podršku pravednoj borbi države Ukrajine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve