Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Nimanbegu čestitao Rami: Svjedoci smo koliko se naša matična država razvila, ali želimo više

Poslanik Genci Nimanbegu čestitao je danas albanskom premijeru i lideru Socijalističke partije Ediju Rami pobjedu na parlamentarnim izborima, održanim 25. aprila

Poslanik Genci Nimanbegu čestitao je danas albanskom premijeru i lideru Socijalističke partije Ediju Rami pobjedu na parlamentarnim izborima, održanim 25. aprila.

“Parlamentarni izbori održani ove nedjelje u Albaniji, koji su uslijedili nakon perioda napetosti između dva politička dijela u samoj Albaniji, od velike su važnosti kao demokratski proces u vašoj državi, ali ne samo za samu Albaniju, već i za demokratske procese za čitav region. Tranzitna društva na Zapadnom Balkanu zasigurno imaju demokratske nedostatke, ali sam uvjeren da će oni biti svakim danom sve manji dok polazimo prema velikoj porodici Evropske unije”, naveo je Nimanbegu u čestitki.

Kako je dodao, ne kao izgovor, ali svaki put se moramo prisjetiti da iz prošlosti imamo otvorenih pitanja koja komplikuju naš zajednički put.

“Ostaci od prošlosti su još više otežali posao koji je pred vama. Mi, Albanci iz Ulcinja, Tuzi, Plava i Gusinja, iz Krajine(Ostros), Ane Maljit i Rožaja, svjedoci smo koliko se naša matična država razvila od 1992. godine do sada. Ali naravno, i mi kao i vaš narod, želimo više i brže, pravednije i imoćnije za Albaniju i njen narod. Mi se veoma radujemo proevropskoj viziji i vidljivom razvoju Skadra, Drača, Tirane i Valone, radujemo se razvoju svakog dijela Albanije. Stoga vam od srca čestitam na pobjedi Socijalističke partije”, istakao je Nimanbegu.

Taj rezultat im, kazao je, daje snagu da nastave vlast u Albaniji.

“Molimo vas da ovu snagu iskoristite mudro i velikodušno za cijeli vaš narod. Želim vam uspjeh i dobre rezultate, oslanjajući se na naš divan narod, na rad svakog čovjeka i radničke porodice, na rad svakog biznisa, intelektualca i radnika u Albaniji, ciljajući uvijek na najviše vrijednosti demokratije. Naravno, mi smo ovdje da nastavimo saradnju sa vama sa položaja jednog autohtonog naroda u svojim zemljištima, koji će biti most povezivanja i u ovim vremenima kada su izazovi najveći u poslednjoj deceniji”, poručio je Nimanbegu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve