Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Nikolić sa Marselom: Antizapadna politika dijela stranaka iz vlasti nije iznenađenje, ali brine što premijer najavljuje njihov ulazak u vladu

Predsjednik poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić održao sastanak sa ambasadorkom Republike Italije u Crnoj Gori Andreinom Marselom

Nikog ne može iznenaditi formalno odstupanje antizapadnog dijela parlamentarne većine od definisanih principa vanjske politike Crne Gore, ali brine što vlada i premijer najavljuju da će te snage uskoro ući u vladu, ocijenio je predsjednik poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić tokom razgovora sa ambasadorkom Republike Italije u Crnoj Gori Andreinom Marselom.

Foto: DPS

“Nikolić je naveo da su dugotrajuća konfuzija u sistemu vlasti i potpuna nesinhronizacija u vođenju državne politike već proizvele posljedice koje se vide kroz nedavno predstavljeni drastičan pad podrške građana Crne Gore u NATO savez”, saopšteno je iz DPS-a.

Ambasadorka Marsela je saopštila da je pred Crnom Gorom jedinstvena prilika da uđe u Evropsku uniju, imajući u vidu otvorena vrata garantovana kako od strane Brisela, tako i od strane zemalja članica. Stoga je od presudnog značaja da opozicija zadrži konstruktivan pristup kada treba donijeti odluke koje se tiču puta naše zemlje ka EU, počevši od izvještaja o procjeni ispunjavanja privremenih mjerila.

Foto: DPS
Foto: DPS

“Prema riječima ambasadorke Marsele, Crna Gora je jedna od zemalja koja je izložena snažnoj kampanji dezinformacija, međutim, navodi da su podjednako mnoge zemlje članice i Evropska unija spremni da pomognu Crnoj Gori u suočavanju sa tim rastućim globalnim problemom”, dodaje se u saopštenju.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o izazovima po evropsku i regionalnu stabilnost, kao i o unutrašnjoj političkoj situaciji i dosadašnjem radu Skupštine Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve