Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Nikolić: Pokazna vježba kako izgleda kad se Mandić dohvati vlasti

''Po završetku sjednice me zvao Mandić da mi kaze da je u pitanju tehnička stvar i da će se kolegijum održati naredne sedmice. Šta su stvarni motivi da se tehnička stvar na ovaj način prezentuje javnosti, vrijeme će pokazati'', dodao je Nikolić

Šef poslaničkog kluba Andrija Nikolić rekao je da je današnja odluka predsjednika parlamenta Andrije Mandića, da poslanike ne obavijesti o sjednici, već je održi bez njih, pokazna vježba kako izgleda kada se vlasti dohvati Mandić.

”Dogodio se prvorazredni skandal. Održana je sjednica o kojoj poslanici nisu bili obavješteni. Vidjeli smo pokaznu vježbu kako izgleda kada se vlasti dohvati Andrija Mandić. Ovo je stamota za ugled parlamenta i nikada se nije dogodilo u parlamentarnoj praksi”, rekao je Nikolić, dodajući da je o sjednici upoznat sa parlamentarnog kanala.

”Po završetku sjednice me zvao Mandić da mi kaze da je u pitanju tehnička stvar i da će se kolegijum održati naredne sedmice. Šta su stvarni motivi da se tehnička stvar na ovaj način prezentuje javnosti, vrijeme će pokazati”, dodao je Nikolić.

U međuvremenu, Mandić je povukao je akt kojim konstatuje ostavke na poslaničke funkcije premijera Milojka Spajića i ministara koji je uputio Državnoj izbornoj komisiji, nakon tehničkog propusta. Mandić je poručio da je u pitanju bila tehnička greška.

Nikolić je rekao da je na djelu “bezobzirno nepoštovanje demokratije i standarda”

”Mandić je nelegalno poslanik i predsjednik Skupštine jer posjeduje dvojno državljanstvo, a obaveza MuP je pokrene postupak oduzimanja crnogorkog drzavljanstva Mandiću”, rekao je on.

Upitan jesu li podnijeli krivične prijave, rekao je da nisu još to učinili, ali da su u toku konsultacije sa pravnim timom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve