Srijeda, 29 Maja, 2024
Rubrika:

Nikolić: Nikšić da 14. marta zatvori vrata nacionalizmu i šovinizmu

Ne pamti se toliko interesovanje susjeda za izbore koji bi po karakteru trebalo da budu lokalni, a suštinski opredjeljuju dalji put i pravac crnogorskog društva, saopštio je Nikolić

Teško da su neki izbori od uvođenja višestranačja imali ovoliki značaj. Ne pamti se toliko interesovanje susjeda za izbore koji bi po karakteru trebalo da budu lokalni, a suštinski opredjeljuju dalji put i pravac crnogorskog društva, saopštio je nosilac liste “SDP-Srcem za Nikšić”, Željko Nikolić.

Nikolić ističe da će znati Nikšić, kao što je znao 2005. godine, otvoriti vrata i pohrliti u nezavisnost, da ta ista vrata 14. marta zatvori nacionalizmu i šovinizmu i tihom potiranju crnogorskog identiteta.

“Posebno treba prepoznati i kazniti one koji su deklarativno za građansku priču, a stavili su je po strani zarad sitnih partijskih interesa. Njihovo ćutanje najbolje govori o izdaji vlastitih programa i principa koji služe samo za dnevno-političke svrhe. Nikšić je uvijek odisao duhom urbane sredine, građanske, slobodarske i čojske. Takav Nikšić neće dozvoliti da se njegova sudbina kreira daleko van granica vlastite države. Nikada se nije mirio sa sluganstvom tuđih interesa, o tome najbolje govore njegovi slobodari”, rekao je nosilac liste SDP.

Prema njegovim riječima, sjetiće se Nikšićani Šćepana Mijuškovića i Nikodina Janjuševića, braće Vučinić, koji su se u različitim vremenima i sa različitim ideologijama izborili, između ostalog dodaje, i da Nikšić ne bude ničija marioneta, a njihova Crna Gora ne bude obespravljena i razdržavljena.

“Izbor 14. marta je lak, jer građanski, evropski, antifašistički sistem vrijednosti ne smije imati alternativu u nikakvim svetovima koji bi da nas vrate u ružnu prošlost. Zato 14-og marta zaokružimo ‘SDP – SRCEM ZA NIKŠIĆ’ , broj 3!, zaključio je Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve