Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

GP Mi Možemo: Što se grbo u Budvi rodi

Nakon bespotrebne i očigledne politizacije pozicije Glavnog pregovarača ''evrope nam daj'', došlo je do klasičnog nokdauna od strane ''prijateljske'' ekipe sa državnog nivoa, saopšteno je iz Građanskog pokreta Mi Možemo

Država mora počivati na vladavini prava i poštovanju zakona. Svaki bleferski potez jednom bude provaljen. Nakon bespotrebne i očigledne politizacije pozicije Glavnog pregovarača “evrope nam daj”, došlo je do klasičnog nokdauna od strane “prijateljske” ekipe sa državnog nivoa. Lijepo su im objasnili kako u realnosti stoje stvari. Nadamo se da će svi naučiti lekciju, saopšteno je iz Građanskog pokreta Mi Možemo.

“Zloupotreba resursa nije dozvoljena. Civilni sektor(većinom) mudro oćuta! Pogrešne odluke su dovele do toga da su im određeni procesi izmakli iz ruku. Najbolji način za vršenje vlasti zahtjeva da se ide putem vladavine prava, a ne putem činjenja usluga svakome ko zaprijeti da će uskratiti podršku. Kamen spoticanja u Budvi je još od Svetova doba isti. Nego da se ne vraćamo na stare priče. Glavno pitanje zdaj? Kako opstati sa političkim deformitetom uz dobar kalkulantski “mahering”? Nije narod broj, reći će neko”, kaže se u saopštenju.

Danas, dodaju, nažalost, crnogorska politika i političari rade upravo to- svode sopstvene građane na brojeve.

“Možda je to uticaj novih kadrova, a možda i navika, jer ni naši “politički dinosaurusi” nijesu zaostajali u tome. Ti brojevi su veoma ozbiljna varka za sve one subjekte koji ne žele istinski da se reformišu, ti brojevi su njihov teret, a društveni kamen spoticanja. Za druge, brojevi bi morali biti razlog za vraćanje u realnost i “naknadnu pamet”. Vjerujemo da građani treba da uživaju u institucionalnoj sigurnosti bez obzira koji su subjekti formirali ili vrše vlast. Voditi državu nije što i more preći, désolé. Valjalo bi se takmičiti u tome ko personalno i programski može pružiti bolji servis građanima i brinuti konstantno o tome, da drugi ne uspiju, da iz bilo kojih pobuda, parališu bilo koju od institucija”, stoji u saopštenju.

Navode da je takva politika isključiva, sistemski degradirajuća i prije ili kasnije se vrati u lice kao bumerang.

“Takav trend ne bi smio da podržava nijedan građanin. Svi zajedno moramo popraviti loše trendove i nesavjesnost određenih aktera bez obzira kojoj političkoj grupaciji pripadali. Jedino na taj način Crna Gora može postati društvo svih njenih građana”, zaključuje se u saopštenju GP Mi Možemo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve