Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Nikolić: Nezakonito pod velom noći donijeli zakon, Bečić da objasni šta je sinoć radio Mandić u njegovom kabinetu

Rakočević je poručio da će danas ili sjutra uputiti inicijativu nadležnim sudskim instancama povodom ocjene ustavnosti odluka koje su sinoć donesene u Parlamentu

Poslanik Demokratske partije socijalista Nikola Rakočević sa pres konferencije u Skupštini poručio je da će danas ili sjutra uputiti inicijativu nadležnim sudskim instancama povodom ocjene ustavnosti odluka koje su sinoć donesene u Parlamentu.

Rakočević kaže da je bilo neophodno fizičko prisustvo poslanika.

”Da bi se utvrdio kvorum neophodno je fizičko prisustvo 41 poslanika. Oni su imali samo 40 prisutnih. Mi smo i tada kazali da predlažemo da odgode sjednicu za januar ili februar. Druga stvar je to da je flagrantno prekršen zakon o izboru poslanika. Skupština je potvrdila mandat, a DIK nije”, kazao je Rakočević.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će učestvivati u radu Parlamenta, dok se sud ne oglasi Rakočević kaže da neće bojkotovati Parlament.

”Dok se sudski organi ne oglase nećemo učestvovati u radu tijela Skupštine. Kakva god odluka da bude mi ćemo nastaviti rad u Parlamentu”, kazao je Rakočević.

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić rekao je kako je svako njihovo ponašanje u parlamentu značilo da legitimišu nelegalno postupanje parlamentarne većine.

“Sve što su radili je bio poklon SPC za Novu godinu i Božić”, rekao je Nikolić na pres konferenciji.

Prema njegovim riječima, oni koji su ih optuživali što su donijeli zakon u kasne sate, sinoć su ga donijeli na isti način.

”Samo što su oni to uradili nezakonito i neustavno, pod velom noći su donijeli zakon. Ti zakoni su jos uvijek u skupštinskoj proceduri, za nas nijesu izglasani. Bečić treba da objasni šta je radio Mandić u kasnim večernjim satima u njegovom kabinetu “, kazao je Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve