Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Nikolić: Kome crkva kroji listu, tome u Vladu postavlja i ministre apostole

“”Apostolska” vlada, u kojoj nema predstavnika nacionalnih manjima ali ni Crnogoraca, u kojoj je zastupljena samo jedna konfesija – srpsko-pravoslavna, u kojoj je krštenica važniji dokument od lične karte i pasoša, biće svojevrstan eksperiment koji svakako neće dugo trajati”, istakao NIkolić.

Spisak predloženih kandidata za ministre, očekivani je epilog izbornog procesa tokom kojeg je Srpska pravoslavna crkva, sastavljala liste, predlagala nosioce, formirala ideologiju i bila najuticajniji subjekt u opozicionim redovima, ocijenio je danas portparol Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić.

On ocjenjuje da se pokušaj političkog profitiranja na talasima litija i crkvenih protesta, ironijom sudbine, vratio se kao bumerang upravo onim političkim subjektima, koji su gajili nadu da će na taj način prekinuti svoj višedecenijski gubitnički status.

“”Apostolska” vlada, u kojoj nema predstavnika nacionalnih manjima ali ni Crnogoraca, u kojoj je zastupljena samo jedna konfesija – srpsko-pravoslavna, u kojoj je krštenica važniji dokument od lične karte i pasoša, biće svojevrstan eksperiment koji svakako neće dugo trajati”, istakao je on.

Prema njegovim riječima i to ne samo zato što se postavlja pitanje legitimiteta ovih ljudi, njihovog iskustva i kompetencija, već zato što je Crna Gora građanska a ne teokratska, multinacionalna a ne samo srpska, multikonfesionalna a ne isključivo pravoslavna država.

“To su vrijednosti koje su ugrađene u temelje Crne Gore, i svako ko to ne vidi, već političko pravoslavlje, klerikalizam i velikosrpstvo na silu nameće kao ideologiju, ili ne poznaje Crnu Goru ili je politički slijepac i amater”, zaključio je Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve