Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Nemojte da vas šetaju oni koji ni sami ne znaju čemu služi ta šetnja

Kao što se da videti, protesti i šetnje služe pojedinim političarima-organizatorima za pumpanje rejtinga, a ne promeni sistema ili ne daj bože promeni nesposobnih likova iz redova opozicionih lidera koji su vas i pozvali na šetačku rekreaciju

Piše: Milutin Cerović

Kroz istoriju su se nebrojeno puta odvijale razne (po)bune, pučevi protiv vlasti, razni protesti protiv raznih društvenih nepravdi itd.

Danas imamo mnogo softificiraniji način borbe i protesta, a to su relaksirane kolektivne šetnje, a sve u cilju da se pošalju poruke aktuelnom režimu na vlasti.

Nije još zabeležen primer u svetu da je bilo koji broj šetača opanaka, patika ili cipela nekoga naterao da ode sa vlasti, samo zato što su neki rekreativci napunili ulice.

Ali to šetačima uopšte ne smeta, čini se da oni nisu ni izašli da bi šetnjom nešto postigli, nego da bi protegli noge, da bi se osećali važni i da bi se o njima pisalo u medijima.

Evo od pre par nedelja u Beogradu izlazi respektabilan broj šetača sa idejom da pokažu kako ih ima puno – i bilo ih je puno, ali to puno ne znači ništa u smislu postizanja svrhe te šetnje.

Ispostavilo se, da kada na protestnu šetnju i dođe zavidan broj šetača, organizator nema pojma  niti ideju šta bi sa njima, sem da trabunja i hvali se brojem onih na protestu.

Koga inače briga, da li na protesti ima milion ljudi, ili par hiljada, ako organizator protesta nema nikakvu ideju šta raditi posle toga?

Nažalost u 99 odsto slučeva na protestima imamo takav slučaj, da se posle okupljanja velikog broja ljudi, organizator zatečen tim brojem, jednostavno odluči da okupljanjima kaže: ”Hvala što ste došli, ‘ajde sada vratite se odakle ste došli, mi organizatori smo postigli svrhu protesta, a vi sad čekajte sledeći i sledeći poziv”.

Kao što se da videti, protesti i šetnje služe pojedinim političarima-organizatorima za pumpanje rejtinga, a ne promeni sistema ili ne daj bože promeni nesposobnih likova iz redova opozicionih lidera koji su vas i pozvali na šetačku rekreaciju.

Nije pošteno da vas šetače zovu na protest oni koji nemaju nikakve ideje niti moći da usmere protest u pravcu uspeha i nateraju vlast da promeni svoje ponašanje.

Opšte je poznato po statistici, da od 1000 protesta uspe samo jedan, e zato vi protestanti i treba da izađete samo na taj hiljaditi, ali vi treba da ga prepoznate kao takav.

Ova ista priča važi i za Crnu Goru, tamo uostalom protesti uspevaju jednom do dva puta za sto godina.

Naravoučenije:

Nemojte da vas šetaju oni koji ni sami ne znaju čemu služi ta šetnja, sem da to činite za njihov račun, a ne za zajednički.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
08.06.2023-07:34 07:34

Dovukao si se iz vukojebine kraj Šavnika a divljao bi i pravio nasilje po Beogradu ? Ne odgovaraju ti mirni protesti, već si za nasilje? Probaj da divljaš i budeš nasilan, pa nam javi kako si prošao. :) Nadam se da će te SR deportovati i proglasiti personom non grata.

Merlin
08.06.2023-08:40 08:40

Kakve veze imaš ti junak iz Šavničkog kamenjara sa “šetačima opanaka” kada nisi Srbin niti si njen građanin ? Pogledaj pre par godina kako su prošli oni koji su divljali ulicama Beograda, a pogledaj i kako se policija obračunava sa ekstremistima u EU i US. Nadam se da će srpska policija imati poseban tretman i da će biti posebno nežna prema vama koji dolazite iz CG, BiH i Hrvatske da podrivate i rušite legalnu i legitimnu vlast.

dpero
08.06.2023-11:15 11:15

Sve tacno g.Ceropvicu i dje se djede onaj pokaret, ko ga zabrani, IMA NAS!???
Sigurno da NAS IMA ali NEKO je rekao DOSTA SETNJE! KO, KOME JE DOSTA, !???