Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Muratović: Nezapamćeni atak na jednu izuzetnu ženu

Ona poziva ministra vanjskih poslova u Vladi Crne Gore, Filipa Ivanovića da uputi protestnu notu ambasadi Srbije u Crnoj Gori

Bošnjačka stranka (BS) najoštrije osuđuje uvrede koje je osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj uputio na račun bivše poslanice Draginje Vuksanović-Stanković, gdje direktno napada dostojanstvo i ličnost Vuksanović-Stanković, poručila je predsjednica Foruma žena BS Sabina Muratović.

“Svjedočimo da osuđeni ratni zločinac koji baštini destruktivne ideje, dobija medijski prostor i kada prelazi sve granice pristojnosti. Naslov njegove posljednje knjige, koja je bez problema prošla sve provjere i cenzure u jednoj državi koja je kandidat za ulazak u EU, je nezapamćeni atak na jednu izuzetnu ženu, borca za građanske i demokratske vrijednosti, koja ima više hrabrosti i mudrosti nego sam autor knjige i svi njegovi asistenti koji su radili sa njim na izdavanju knjige”, navela je Muratović.

Ona poziva ministra vanjskih poslova u Vladi Crne Gore, Filipa Ivanovića da uputi protestnu notu ambasadi Srbije u Crnoj Gori.

“I traži objašnjenje kako je država Srbija dozvolila da se na njenoj teritoriji štampaju i predstavljaju knjige sa ovako uvrjedljivim i mizoginim naslovom i sadržinom?! Postoji li zakon u državi Srbiji koji štiti svakog čovjeka od ovakvih nedjela ili svako ko može isfinansirati štampanje knjige može vrijeđati i omalovažavati drugog koliko god mu pokvarena mašta može doseći?! Moramo svi ustati i podići svoj glas protiv sve češćih mizoginih i seksističkih napada na žene u Crnoj Gori. Ne smijemo dozvoliti da ovo postane svakodnevnica, iako je taj proces već u poodmakloj fazi kancerogenog djelovanja, poručila je Muratović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
klementina
12.11.2023-22:34 22:34

To nije ljucko biće, to je TOVAR GOVANA.

klementina
13.11.2023-02:19 02:19

O NIJE LJUCKO BIĆE, TO JE tovar govana.

Pe Pera
13.11.2023-08:08 08:08

Nego jel neko pročitao knjigu ili… Ako nije ovo mu je dobra reklama…