Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Mugoša: Povucite iz procedure dopune Zakona o lokalnoj samoupravi

''Odluka o održavanju lokalnih izbora (i to svih) u jednom danu, za koju se mi u SD-u zalažemo, treba da bude rezultat dogovora i kompromisa, odnosno šireg političkog konsenzusa, a ne jednostranih poteza parlamentarne većine i njena priprema je eksplicitni zadatak Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu''

Poslanik SD-a i član skupštinskog Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Boris Mugoša, juče je na sjednici Odbora pozvao konstituente vlasti da povuku iz skupštinske procedure dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, kojima predlažu odgadjanje izbora na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici.

“Odluka o održavanju lokalnih izbora (i to svih) u jednom danu, za koju se mi u SD-u zalažemo, treba da bude rezultat dogovora i kompromisa, odnosno šireg političkog konsenzusa, a ne jednostranih poteza parlamentarne većine i njena priprema je eksplicitni zadatak Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu. Sve ostalo predstavlja pravnu i političku hajdučiju, kojom se narušava ustavno-pravni sistem i ugrožava naša evropska perspektiva”, istakao je Mugoša.

Kasnije u toku jučerašnjeg dana su iz Evropske komisije poslali jasnu poruku da bi “odluka o održavanju lokalnih izbora u jednom danu trebalo da bude zasnovana na međupartijskom konsenzusu i koordinisana kroz skupštinski odbor za sveobuhvatne izborne reforme”.

“I na ovom primjeru će se vidjeti da li su pojedini politički subjekti samo deklarativno za EU”, zaključuje poslanik SD-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve