Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Mugoša i Orlandić biće izabrani za potpredsjednike SD-a

Oni će biti predloženi od strane predsjednika partije i očekuje se da će taj prijedlog biti prihvaćen.

Kako portal CdM nezvanično saznaje, poslanik Socijaldemokrata u Skupštini Crne Gore, Boris Mugoša i član Glavnog odbora te partije, bivši direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić, najvjerovatnije će, na konstitutivnoj sjednici Glavnog odbora SD-a biti izabrani za potpredsjednike. Oni će, kako saznajemo, biti predloženi od strane predsjednika partije i očekuje se da će taj prijedlog biti prihvaćen.

Mugoša, po struci magistar ekonomskih nauka, je poslanik Socijaldemokrata od 2018. godine i važi za jednog od najaktivnijih poslanika u Skupštini. Prije toga se nalazio na poziciji zamjenika gradonačelnika Glavnog grada, savjetnika potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i sekretara Sekretarijata za razvoj preduzetništva Glavnog grada. Prije ulaska u politiku, bio je zaposlen u kompaniji Telenor, Euromarket banci, a radio je i kao asistent na više predmeta na ekonomskom i pravnom fakultetu.

Aktivno se bavio tenisom. Bio je prvak i reprezentativac Crne Gore i Jugoslavije, generalni sekretar Teniskog saveza Crne Gore i selektor teniske seniorske (Davis Cup) reprezentacije Crne Gore.

Orlandić je dugogodišnji partijski aktivista koji dolazi iz barskog odbora koji je jedan od najjačih u partiji i koji konstantno postiže odlične rezultate. U politici je od 2003. godine, prvo kao član IO FM SDP, dva puta je biran za potpredsjednika FM SDP, nakon čega postaje predsjednik FM SDP. Još u tom periodu, sa pozicije predsjednika FM SDP, prije osnivanja Socijaldemokrata, imenovan je za šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova. Obavljao je funkciju pomoćnika direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, bio član odbora IRF-a, a u prethodnoj Vladi nalazio se na čelu Aerodroma Crne Gore, jednog od najprofitabilnijih crnogorskih preduzeća. Za vrijeme njegovog mandata, Aerodromi Crne Gore su ostvarili najveći godišnji profit od osnivanja preduzeća i sa Aerodroma se letjelo na preko 50 destinacija. Bio je i koordinator SD-a za primorje.

Glavni odbor Socijaldemokrata održaće se sjutra, sa početkom u 11 časova. Biće razmatrana organizaciona pitanja koja podrazumijevaju zaokruživanje partijskog rukovodstva, izbor potpredsjednika, Predsjedništva, generalnog sekretara, direktora partije, predsjednika Savjeta i predsjednika etičkog odbora, a biće razmatrana i aktuelna politička situacija sa posebnim osvrtom na ideju manjinske Vlade.

Predsjednik SD-a Damir Šehović je na Kongresu najavio novu generaciju političara koji će preuzeti najodgovornija mjesta u partiji, što i odgovara sloganu sa Kongresa “Za novo vrijeme”.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve