Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Mirko Rmandić napustio Ujedinjenu, prešao u Svetosavsku

Prema njegovim riječima, ovo što se upravo događa sa Vladom Crne Gore, koju je predvodio Zdravko Кrivokapić, jasno je dokazalo da su jedini gubitnici od pokušaja iskrene građanske priče – Srbi, koji još uvijek nijesu riješili svoj status u državi

Jedan od osnivača i član Glavnog odbora Ujedinjene Crne Gore Mirko Rmandić, napustio je tu stranku i prešao u novoosnovanu srpsku stranku Svetosavsku.

Rmandić je kazao da je polazeći od ”mlakog” i ”diplomatskog” odnosa vrha stranke prema vinovnicima rušenja izvršne vlasti u kojoj je, ipak, najviše Srba, donio sam odluku da napustim Glavni odbor, najviši organ Ujedinjene Crne Gore, ali i članstvo u toj političkoj partiji.

“Lutanje od jedne do druge koalicije u vladajućoj većini, bez jedne jedine kritičke riječi o položaju Srba u Crnoj Gori, politika je koja nikome ne može donijeti dobra, sem pojedincima. Pogotovo danas kada je gotovo sa građanskom pričom u Crnoj Gori. Svima sa kojima sam, tokom poslednjih pet godina, kao jedan od osnivača, sarađivao u Ujedinjenoj Crnoj Gori, želim svako dobro, i u političkom, i još više u ličnom smislu”, naveo je Rmandić.

Prema njegovim riječima, ovo što se upravo događa sa Vladom Crne Gore, koju je predvodio Zdravko Кrivokapić, jasno je dokazalo da su jedini gubitnici od pokušaja iskrene građanske priče – Srbi, koji još uvijek nijesu riješili svoj status u državi.

“Zato sam odlučio da svoj dalji politički angažman nastavim u Srpskoj listi – Svetosavskoj, jer nemam nikakvu dilemu da Srbi u Crnoj Gori moraju imati jednu nacionalnu političku adresu, koja će pričati isključivo ono što Srbi zaista i misle. Dakle, ne jedno tokom izborne kampanje, a sasvim drugo, u praksi, nakon izbora. Imajući u vidu da sam, tokom političkog angažmana, prije Ujedinjene Crne Gore, između ostalog, obavljao funkcije člana Glavnog odbora Narodne stranke i predsjednika podgoričkog odbora Srpske radikalne stranke, uvjeren sam da ću, svojim iskustvom, dati puni doprinos jačanju SVETOSAVSКE, pogotovo u glavnom gradu”, naveo je Rmandić.

Time će, kako je rekao, lično zatvoriti politički krug i učiniti sve da napravimo jaku stranku umjerenog, desnog centra, koja ima integralističko i najsveobuhvatnije srpsko ime na političkoj sceni.

“Takva stranka trenutno nedostaje parlamentarnoj sceni na lokalnom i državnom nivou. Pozivam, prije svih, razočarane i Srbe apstinente da dignemo glavu i glas, da izvučemo najbolje iz svih srpskih projekata i stranaka koje su do sada djelovale u Crnoj Gori i da se saborno okupimo na jednom mjestu, u SVETOSAVSКOJ”, dodao je on.

Ovo je mnogo šira ideja, kako je ocijenio, “od politike i političkih stranaka”.

“Cilj je da ima i dobija narod i SPC, srpski narod za koji se borim cijelih 30 godina od obnove višestranačkog sistema, a ne pojedinci koje zanimaju ”mjesta po dubini” i na vrhu, kada ih zapadne – ”po širini”, zaključio je Rmandić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nii
02.02.2022-20:08 20:08

Kakva avetinja

-Cicvara
02.02.2022-20:49 20:49

XXXX ZA SESELJEVSKE ZLIKOVACKE POLITICKOG OCA DEMOKRATE !!!

Nikoga majka nije rodila da:

-čini zlo
-podržava zločin
-ukida tuđe mišljenje
-ne voli svoju zemlju
-briše istoriju
-mrzi svoje porijeklo
-blati tuđu religiju
-radi protiv svog naroda
-linčuje po komandi
-botuje i spinuje
-širi mržnju
-bude izdajnik