Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ministarstvo iznosi neistine, krajnje je vrijeme da se Radulović uozbilji, organizujte podršku našim državljanima u Ukrajini

Iz Građanske inicijative ''21. maj'' su Radulovića pozvali da uozbilji ''svoje i javne nastupe ostalih zvaničnika MVP povodom ukrajinske krize i crnogorskih državljana koji se nalaze u toj zemlji''

Iz Građanske inicijative “21. maj” večeras su za Portal Analitika poručili kako je kranje vrijeme da se ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović uozbilji povodom situacije u Ukrajini.

Oni su Radulovića pozvali da uozbilji “svoje i javne nastupe ostalih zvaničnika MVP povodom ukrajinske krize i crnogorskih državljana koji se nalaze u toj zemlji”.

“Dok se gospođa Anica Djamić, ambasadorka Republike Hrvatske u Ukrajini za Hrvatski radio televizuju upravo javila iz skloništa u Kijevu, crnogorske diplomate su prije nekoliko dana napuštile tu zemlju”, naglasili su iz te organizacije za Portal Analitika.

Nije dobro, kako su dodali, da MVP obmanjuje crnogorsku javnost jer brojne porodice i prijatelji naših državljana koji su i dalje u toj zemlji pažljivo prate situaciju i zabrinuti su.

“Nijesu tačni javno saopšteni navodi iz MVP da su zbrinuti i da je pružena pomoć svim našim državljanima u Ukrajini. Neki od njih, čiji nam je identitet poznat, su pokušali i danas kopnenim putem da izađu iz Kijeva. Neke je vratila vojska a neki su se suočili sa činjenicom da je uništen značajan broj mostova zbog čega su bili prinuđeni da se vrate u grad. Sada se nalaze u skloništima i nailaze na odličan prijem i poštovanje ostalih građana u njima. Javljaju nam sa lica mjesta da građani Kijeva, muškarci, koji su državljani Ukrajine, imaju ogroman patriotski ponos i odgovornost i sve više izlaze iz skloništa i pridružuju se herojskom otporu ruskom agresoru”, navode oni.

Od ministarstva stoga zahtijevaju da “bez odlaganja organizuje ozbiljniju podršku našim državljanima i organizuje konkretnu pomoć za njihov izlazak iz zemlje”.

“Deplasirana je priča o pružanju pomoći pošto izađu iz Ukrajine jer se to od crngorski vlasti ne traži niti očekuje”, kazali su nam oni.

Iskazali su još jednom solidarnost sa Ukrajinom, poručujući “Slava Ukrajini”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Djoko
26.02.2022-21:51 21:51

Ministarstvo je u rasulu. Preleteči trče posljednji krug pa nema vremena za kriznu situaciju u Ukrajini.