Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Ministar Radulović obmanuo javnost: Poslao notu o opozivu ambasadora, bez ukaza Predsjednika!

Tokom rasprave na sjednici Odbora, poslanik DPS Andrija Nikolić je konkretno pitao Radulovića da li će podnijeti ostavku ukoliko se dokaže da je bez ukaza Predsjednika poslalo verbalne note državama prijema ambasadora Crne Gore. Radulović na to pitanje nije odgovorio!

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović prilikom namjere da opozove više crnogorskih ambasadora, napravio je krupnu proceduralnu grešku, pa će mu zbog toga cijeli postupak opoziva vjerovatno vratiti na početak.

Osim toga, Radulović je danas na sjednici Odbora za međunarodne odnose obmanuo javnost, tvrdeći da nije poslao verbalne note diplomatskim protokolima država gdje namjerava da opozove ambasadore.

Podsjetimo, Radulović traži opozive za ambasadore Veru Kuliš, Dušku Jeknić, Sanju Vlahović, Miodraga Vlahovića, Tarzana Miloševića, Obrada Miša Stanišića, Darka Pajovića i Budimira Šegrta.

Tokom rasprave na sjednici Odbora, poslanik DPS Andrija Nikolić je konkretno pitao Radulovića da li će podnijeti ostavku ukoliko se dokaže da je bez ukaza Predsjednika poslalo verbalne note državama prijema ambasadora Crne Gore.

Radulović na to pitanje nije odgovorio!

Crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova uputilo je diplomatskom protokolu država prijema gdje namjerava da opozove ambasadore da im 15. februara prestaje mandat, a uz to je stiglo i obavještenje o tome ko su otpravnici poslova. Upućena je depeša Ambasadama da se predaju Note i povratno informiše crnogorski MVP. Međutim, za sve to nedostaje ključni papir, a to je ukaz Predsjednika Crne Gore.

Odbor je danas, ipak, glasovima vladajuće koalicije dao pozitivno mišljenje na zahtjev Vlade da se opozove osam ambasadora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
19.02.2021-17:15 17:15

Gospodin Radulovic bi da pravi racun bez krcmara ali mu to nece uspjeti., tu ce ipak cika Milo da ima zadnju rijec i to sa podrskom ustava Crne Gore.

Adio
19.02.2021-17:21 17:21

Glupan! Kao on kao ovaj sto sjedi do njega. Nevaspitanje,nekultura,neznanje,ulicarski rjecnik… Pipipi….

Mil
19.02.2021-18:42 18:42

Ja bi ga pushtio da se zaglibi do nosa, posto sve radi naopako, a nece da poslusa iskusnije i pametnije od sebe, jer bi to dozivio kao potvrdu sopstvenog blama.. Nije mu CG od djeda ostala pa da krcmi to sto moze.

gagi
19.02.2021-19:07 19:07

Evo zajedno “makai” i “kikirez” fini momci reljaksirani i sto je znacajno ovaj desni “golo postenje i karakter”.

pero
19.02.2021-19:44 19:44

Teletabisi i ulucari ma sceni CG zalossno kakav je ovajprimitivni narod koji ih je glasao.FUJ