Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Milović: Za vrijeđanje i nepoštovanje države Crne Gore i njenih građana izreći što više zatvorskih kazni

''Šaljem apel crnogorskim sudovima da svako vrijeđanje i nepoštovanje države Crne Gore i njenih geađana sankcionišu na najstroži mogući način i sa što više zatvorskih kazni'', rekao je Milović.

Ministar pravde Andrej Milović je na sjednici skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu  apelovao je na sudstvo da svako vrijeđanje i nepoštovanje države Crne Gore i njenih građana sankcioniše na najstrožiji način i sa što više zatvorskih kazni.

“Šaljem apel crnogorskim sudovima da svako vrijeđanje i nepoštovanje države Crne Gore i njenih geađana sankcionišu na najstroži mogući način i sa što više zatvorskih kazni”, rekao je Milović.

On je predložio da se napravi kompromis.

“S obzirom da smo jako brzo išli s ovim zakonom i bez velikog perioda za rasprave, a ići će izmjene Krivičnog zakonika ponovo: možemo da napravimo kompromis – da vi povučete amandman, a ja kao ministar pravde, ako me ne smijene, obećavam da ćemo i ovu materiju i set onih koji se tiču stranih organizacija i naroda o kojim je govorio predstavnik Bošnjačke stranke – cijeli taj korups zajednički predložiti kao načelni tekst”, rekao je ona na sinoćnoj sjednici Odbora poslanicima DPS-a tokom rasprave o amandmanu za zaštitu ugleda države.

Prema njegovim riječima ići će sa tim da će ovo što je DPS sad predložio biti sastavni dio izmjena KZ Ministarstva pravde, a da se sad prihvati načelno bez ovog dijela da ide glasanje.

“Politički se obavezujem da će ići kompletno poglavlje i da će ići ovo što ste predložili što je dobro i lično podržavam, i biti sastavni dio sljedeće izmjene KZ-a, a da zbog manivala i sive liste ovo sad ide na ovaj način”, naveo je Milović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
SINĐA
12.12.2023-08:40 08:40

GOSPODINE MILOVIĆU,AKO SE OVO OSTVARI ŠTO PRIČATE I U PRAKSI VI ĆETE BITI PRVI CRNOGORSKI MINISTAR KOJI OZBILJNO RADI SVOJ POSAO I DRŽI DO CRNOGORSKE ČASTI!

Tara
12.12.2023-18:54 18:54

Svaka cast G-dine Milovicu,,,Nazalost..mi znamo svi..ko ne postuje drzavu CG..prst na dolje..kad se svira crnogorska Himna..vijore se svuda trobojke..sa slikama ratnih srbijanskih zlocina..Imovinu drzave CG..Abazovic je poklonio Crkvi Serbiji..Nevidjena kradja…i sramota..