Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović primio novoimenovane ambasadore Paname, Gruzije, Japana i Kube

U odvojenim razgovorima sa ambasadorima u rezidenciji na Cetinju, Milatović poželio im je dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješno obavljanje diplomatske misije u cilju daljeg jačanja bilateralnih odnosa među državama

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je akreditivna pisma novoimenovanih i opunomoćenih ambasadora: Julie Lymberopulos – ambasadorke Paname, Tamare Liluashvili – ambasadorke Gruzije, Akira Imamure – ambasadora Japana i Leydea Ernesta Rodrigeza Hernandeza – ambasadora Kube.

U odvojenim razgovorima sa ambasadorima u rezidenciji na Cetinju, Milatović poželio im je dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješno obavljanje diplomatske misije u cilju daljeg jačanja bilateralnih odnosa među državama.

“Predsjednik je upoznao ambasadore sa aktuelnim prilikama u zemlji kao i osnovnim strateškim ciljevima Crne Gore: članstvom u Evropskoj Uniji, jačanjem kredibilnosti unutar NATO saveza i dobrosusjedskih odnosa. Razgovarao je i na temu snaženja političke i ekonomske saradnje u brojnim oblastima”, navodi se u saopštenju Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

Navodi se da uz zahvalnost Milatoviću na prijemu, ambasadori su poručili da će tokom trajanja svojih diplomatskih mandata “doprinositi daljem unaprjeđenju međudržavnih odnosa”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve