Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović: Dvije trećine ispunjenih privremenih mjerila većinom rezultat rada 42. i 43. Vlade

Prema njegovim riječima do formiranja 44. Vlade – već 2/3 privremenih mjerila u okviru IBAR-a je bilo uglavnom ispunjeno – u najvećem dijelu kao rezultat rada 42. i 43. Vlade.

Nakon što je premijer Milojko Spajić saopštio da su naši EU partneri ocijenili da je aktuelna Vlada uradila više za pet mjeseci nego sve druge za šest godina, te da je sljedeća stanica IBAR u junu oglasio je predsjednik države Jakov Milatović i tvrdi da je do formiranja ove Vlade već 2/3 privremenih mjerila u okviru IBAR-a bilo uglavnom ispunjeno, u najvećem dijelu kao rezultat rada 42. i 43. Vlade. Milatović smatra da je važno ukazati da tek nakon dobijanja IBAR-a predstoji težak rad na ispunjenju “završnih” mjerila u poglavljima 23 i 24.

“EU članstvo Crne Gore je zajednički imenitelj svih političkih činilaca i zato je važno precizno informisati javnost”, napisao je Milatović na mreži X, retvitujući objavu Spajića.

Prema njegovim riječima do formiranja 44. Vlade – već 2/3 privremenih mjerila u okviru IBAR-a je bilo uglavnom ispunjeno – u najvećem dijelu kao rezultat rada 42. i 43. Vlade.

“Možda najzahtjevnija stavka u preostalih 1/3 neispunjenih privremenih mjerila odnosila se na imenovanja u pravosuđu – koja su upravo glavni politički zamajac za dobijanje IBAR-a. 44. Vlada nastavlja napore prethodnih na ispunjenju preostalih neispunjenih privremenih mjerila”, navodi Milatović.

On poručuje da je važno ukazati da je IBAR – Izvještaj o “privremenim” mjerilima – i da nakon ispunjenja istih – predstoji težak rad na ispunjenju “završnih” mjerila u poglavljima 23 i 24.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Zoro
17.04.2024-09:28 09:28

Jadove,da tebe nebi mi propadosmo.Sjecas li se da je bila jefinstvena prilika za brzi ulazak u EU,paapostoli-oslobodioci,na celu sa psihopatom dritanom to nijesu zeljeli.Sjecas li se za izdaju i unistenje drzavu,mora da imas amneziju mozga. Procisti se malo.