Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović: Crna Gora želi da ubrza pristupanje EU i bude promoter dobrosusjedskih odnosa

Zvanična posjeta predsjednika Crne Gore Zagrebu na poziv predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića bila je jedna od tema razgovora sa ambasadorom te zemlje Veselkom Grubišićem

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je u dva odvojena susreta Nj. E. ambasadora Palestine Rabija Alhantoulija i Nj. E. ambasadora Hrvatske Veselka Grubišića.

Kako je saopšteno iz kabineta Milatovića, teme razgovora sa ambasadorom Alhantoulijem bile su odnosi Crne Gore i Palestine, sporazumi koje su dvije zemlje potpisale do sada i mogućnosti za dalju saradnju.

„Crna Gora je posvećena multilateralnoj saradnji, želi da bude kredibilna članica NATO saveza, ubrza pristupanje Evropskoj uniji i bude promoter dobrosusjedskih odnosa“ poručio je Milatović.

Ambasador Alhantouli prenio je Milatoviću pozdrave predsjednika Palestine Mahmuda Abasa i čestitke povodom inauguracije.

Zvanična posjeta predsjednika Crne Gore Zagrebu na poziv predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića bila je jedna od tema razgovora sa ambasadorom te zemlje Veselkom Grubišićem.

Milatović je ocijenio da Crna Gora očekuje podršku Hrvatske u ključnim reformama koje trebaju da obezbijede ubrzani napredak države na evropskom putu.

„Podrška Hrvatske nam je veoma važna i želimo da budete naš glas u Briselu gdje se promoviše članstvo Crne Gore u Uniji ali i cijelog Zapadnog Balkana“, saopštio je Milatović.

Ambasador Grubišić je kazao da njegova zemlja želi euroatlantsku Crnu Goru, dobrog i prosperitetnog susjeda i da ja na tom putu Hrvatska uvijek spremna da pomogne.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve