Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović: Crna Gora ima višestruki interes da postane pridruženi partner Inicijative tri mora

Naglasio je da Inicijativa daje dodatnu vrijednost saradnji Crne Gore sa EU, kroz implementaciju regionalnih infrastrukturnih projekata, bolju povezanost s ostatkom Evrope, kao i kroz ubrzanje zelene i digitalne tranzicije

Predsjednik države Jakov Milatović boravi u Viljnusu, gdje na poziv litvanskog predsjednika Gitanasa Nausede, učestvuje na devetom Samitu Inicijative tri mora.

Radi se o prvom učešću Crne Gore na ovom događaju koji se od svog osnivanja redovno održava na predsjedničkom nivou, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

U svom obraćanju, predsjednik Milatović je istakao da se vizija Inicijative tri mora, koja uključuje jačanje povezanosti, promovisanje ekonomskog razvoja, snaženje energetske bezbjednosti i sajber sigurnosti regiona u potpunosti podudara sa ciljevima naše zemlje u kontekstu evropskog integracionog procesa.

Naglasio je da Inicijativa daje dodatnu vrijednost saradnji Crne Gore sa EU, kroz implementaciju regionalnih infrastrukturnih projekata, bolju povezanost s ostatkom Evrope, kao i kroz ubrzanje zelene i digitalne tranzicije.

“Ukazao je da naša država posvećeno radi na ispunjenju preostalih kriterijuma iz pregovaračkih poglavlja, te podsjetio da Crna Gora kao članica NATO-a i predvodnik u procesu evropskih integracija nastoji da bude punopravna članica EU do 2028. godine”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve