Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Milanović: Crna Gora da računa na snažnu podršku Hrvatske ka EU

Kako je saopšteno iz Milanovićevog kabineta, glavna tema sastanka bile su evropske integracije i perspektiva ulaska Crne Gore u Evropsku uniju

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović primio je danas ministra vanjskih poslova Crne Gore Filipa Ivanovića koji je u službenoj posjeti Hrvatskoj.

Kako je saopšteno iz Milanovićevog kabineta, glavna tema sastanka bile su evropske integracije i perspektiva ulaska Crne Gore u Evropsku uniju.

Milanović je ponovio kako Crna Gora može računati na snažnu podršku Republike Hrvatske na putu prema EU.  Milanović je stava da Crna Gora što je moguće prije treba ući u članstvo EU, pogotovo imajući u vidu činjenicu da je već godinama članica NATO-a i saveznik. Na sastanku se razgovaralo i o bilateralnim odnosima dviju država, kao i o sigurnosnoj i političkoj situaciji u jugoistočnoj Evropi”, saopšteno je iz kabineta Milanovića.

Uz Ivanovića na sastanku su bili opunomoćeni ministar i otpravnik poslova Crne Gore u Republici Hrvatskoj Damir Grbović, v.d. generalnog direktora za bilateralne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore Aleksandar Drljević i druga tajnica iz Veleposlanstva Crne Gore u Republici Hrvatskoj Anđela Darmanović.

Uz Milanovića bili su i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić, savjetnik Predsjednika za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić i savjetnik Predsjednika za nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve