Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Mikić: Izbori jedini način da Crna Gora dobije političku stabilnost

Mikić je rekao da se konstantno u medijima stvara atmosfera da sve zavisi samo od GP URA, a da činjenice govore da nije tako.

Izbori su jedini način da Crna Gora dobije političku stabilnost koja je potrebna društvu, ocijenio je generalni sekretar Građanskog pokreta (GP) URA Zoran Mikić, dodajući da je pravno najbolje rješenje da Skupština sama sebi skrati mandat.

Mikić je agenciji MINA rekao da se konstantno u medijima stvara atmosfera da sve zavisi samo od GP URA, a da činjenice govore da nije tako.

“Pravo pitanje jeste zašto subjekti koji u ovom sazivu parlamenta imaju najviše poslanika ni u jednom trenutku u prethodnim mjesecima nijesu pokrenuli inicijativu za skraćenje mandata Skupštini. To nijesu uradili jer nemaju političke hrabrosti za to, već pokušavaju da se sakriju iza URA-e”, rekao je Mikić.

On je kazao da je premijer Dritan Abazović nije imao bilo kakav formalni predlog da se izbori odlože.

Prema riječima Mikića, Abazović je iznio mišljenje da je pravno najčistija opcija da Ustavni sud zauzme stav o ukazu odlazećeg predsjednika, i da se taj ukaz stavi van snage kako bi se spriječilo da svaki naredni predsjednik države može bez valjanog razloga raspustiti Skupštinu.

“Smatramo da je pravno čistija opcija da Skupština sama sebi skrati mandat, ali je jasno da će izbora u Crnoj Gori biti vrlo brzo”, kazao je Mikić.

IzvorMina

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Hasko
02.05.2023-01:04 01:04

Mikice slobodno 11 juna mozete pakovat vladu i najestaj koje ste ih pobucali ako vec i to nijeste pokrali -vi ste proslost nikad vise vasa -URA-nece bit preko cencusa -polalo se pakujte iz kancelarija!

COL
02.05.2023-11:13 11:13

Sve će ovako da bidne ako ne propjeva RADE…