Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Vlasnici drugosrbijanskog tabloida Vesti obmanuli javnost, ne postoji nacrt zakona o porijeklu imovine

On tvrdi da ne postoji (novi) Zakon o porijeklu imovine o kojem se govori više od dvije godine

Nevjerovatna blamaža države od strane vlasnika drugosrbijanskog tabloida Vesti. Nacrt zakona o porijeklu imovine ne postoji kao zvanični akt, naveo je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

“Politika brukanja države i jeftinog populizma se nastavlja”, ističe Medojević.

On tvrdi da ne postoji (novi) Zakon o porijeklu imovine o kojem se govori više od dvije godine.

“Vlada nikad nije razmatrala taj akt Nacrta niti ga je usvojila. Tek sada saznajemo da se zapravo vrše izmjene i dopune postojećih Zakona o poreskoj administraciji i Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalom (2015) i Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica. Jasno je da se radi o novom pokušaju vlasnika drugosrbijanskog tabloida Vesti da jeftinom propagandom steknu političke poene. Ideja je da se jedno od najvažnijih državnih pitanja iskompromituje”, navodi Medojević.

Prema njegovim riječima, nema efikasne borbe protiv mafije bez otvaranja dosijea ANB-a, zabrane rada DPS-a i duboke lustracije.

“Ovakvo neviđeno brukanje države od strane neznalica i diletanata koje su vlasnici Vesti postavili na najodgovornije državne funkcije da bi realizovali njihove političke interese se mora prekinuti. Izbori su jedino mirno, demokratsko i legitimno rešenje duboke političke krize i paralize političkog sistema i institucija sistema”, zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve