Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

GP URA: Niko iz nove vlasti ne pominje Zakon o porijeklu imovine, u utorak predlažemo novo zakonsko rješenje

''Usvajanje Zakona bi omogućilo još snažniju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, a kao njegov rezultat imali bi vraćanje novca stečenog nelegalnim putem u kasu svih građanki i građana'', poručuju iz pokreta

Prošlo je više od godinu dana od kad je Vlada Dritana Abazovića predložila Skupštini Crne Gore Zakon o porijeklu imovine na usvajanje, a koji tada nije dobio potrebnu podršku poslanika u Parlamentu, podsjećaju iz Građanskog pokreta URA.

Tada su, kažu, čuli brojne primjedbe i kritike na račun tog zakonskog rješenja, kao i priče kako treba usvojiti drugačiji model.

“Međutim, niko iz nove vlasti do dana današnjeg nije našao za shodno da pomene Zakon o porijeklu imovine, a kamoli da predloži novo i bolje zakonsko rješenje. Što jasno ukazuje da veliki kritičari ponuđenog zakonskog rješenja 43. Vlade nemaju uopšte za cilj usvajanje takvog zakona”, naveli su iz GP URA u saopštenju za medije.

Uzimajući sve to u obzir Građanski pokret URA će, prema njihovim riječima, u utorak predati u skupštinsku proceduru Predlog zakona o porijeklu imovine koji će omogućiti da se ispita porijeklo imovine od devedesetih godina do danas.

“Usvajanje Zakona bi omogućilo još snažniju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, a kao njegov rezultat imali bi vraćanje novca stečenog nelegalnim putem u kasu svih građanki i građana. Ostaje da vidimo da li će ovoga puta u Skupštini Crne Gore biti dovoljnog broja poslanika i poslanica kojima će interes građanki i građana i borba za pravdu biti na prvom mjestu, a ne interesi kriminalnih struktura”, poručuju iz pokreta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sudija
30.03.2024-21:49 21:49

Ko je jos poludijo da mu neko otme ono sto je pokrao zasta se je mucio mrco za tudj dzep eeeee sta sve neces cut od URA-zlikovaca da ti ne daju ni u kuci svojoj uc ka ona njihova prokleta kletva da pola CG nece spavat !!