Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

GP URA: Dogovor između Sindikata prosvjete i Vlade potvrda da je Spajić neodgovornim i bahatim odnosom izazvao problem

Navode da je Sindikat prosvjete pokazao bolje razumijevanje novonastale situacije

Iz Građanskog pokreta URA su pozdravili postignuti dogovor između Sindikata prosvjete i Vlade Crne Gore i istakli da se on morao i ranije napraviti kako”ne bi bespotrebno ispaštala djeca, roditelji i naravno prosvjetni radnici”.

“Ovim je potvrđeno da su premijer Spajić i nadležna ministarstva, prvo nepoštovanjem potpisanog Granskog kolektivnog ugovora uskratili prava prosvjetnih radnika, a zatim ignorisanjem problema i neodgovornim i bahatim odnosom bez ikakve potrebe doveli u problem funkcionisanje našeg obrazovnog sistema”, poručili su iz GP URA.

Navode da je Sindikat prosvjete pokazao bolje razumijevanje novonastale situacije.

“Za razliku od Spajića i njegove Vlade koja je pokušala metodama svojstvenim diktatorskim režimima, poput ucjena, pritisaka, a zatim i tužbom da primora prosvjetne radnike da odustanu od štrajka, Sindikat prosvjete je pokazao širinu, bolje razumijevanje novonastale situacije i gestom dobre volje prihvatio predlog Spajićeve Vlade, bez obzira na potpisani Granski kolektivni ugovor, na osnovu kojeg im je bilo predviđeno povećanje njihovih zarada od 1. januara 2024. godine od 10 odsto”, naveli su iz GP URA.

Oni su zaključili da se na ovom primjeru još jednom pokazalo da bi “dijalog morao uvijek biti jedini izlaz iz problema”.

“Ali da nažalost, premijer Spajić, kome su sve građanke i građani poslodavci, pokazuje često, kako i sam kaže, da nema vremena da se bavi problemima koji su mu u opisu posla”, zaključuju iz GP URA.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve