Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Medojević sa Souzom o švercu cigareta i borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije

Na sastanku koji je organizovan na zahtjev predsjednika PzP-a Nebojše Medojevića između ostalog bilo je riječi o švercu nelegalnih cigareta preko Luke Bar

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević sastao se danas sa šeficom političkog tima Britanske ambasade u Podgorici, Rachel de Souza i političkim savjetnikom Britanske ambasade Ivanom Vukčevićem.

Na sastanku koji je organizovan na zahtjev predsjednika PzP-a Nebojše Medojevića između ostalog bilo je riječi o švercu nelegalnih cigareta preko Luke Bar.

“Predsjednik PzP-a je istakao podršku koju Pokret za promjene i Demokratski front daju aktivnostima Glavnog specijalnog tužioca gdinu Novoviću, ali je ukazao i na veoma loše uslove u kojima funkcioniše i izuzetno mali budžet koji država izdvaja za potrebe GST-a”, saopšteno je iz PzP-a.

Medojević je takođe pojasnio i plan reformi koje namjerava da sprovede kada bude na poziciji koordinatora za reforme službi bezbjednosti u Vladi koju će dominatno sačinjavati Demokratski front.

“On je istakao da šverc nelegalnih cigareta preko Luke Bar izuzetno negativno utiče na ekonomije zemalja Balkana i EU i samim tim na nizak životni standard građana Crne Gore i da je zaustavljanje šverca cigareta i droge jedan od programskih ciljeva Pokreta za promjene i Demokratskog fronta”, dodaje se u saopštenju.

Medojević je takođe informisao Souzu da je naplata akciza na cigarete u novembru 2022. godine bila dvostruko niža od naplate u oktobru, što znači da je prodaja švercovanih cigareta u novembru 2022. godine drastično porasla.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
21.02.2023-22:30 22:30

Medojevic..sa DF-om—teroristickom organizacijom..koja ne priznaje drzavu CG..KO svercuje cigare se zna..mafijasi..iz Budve..DF.odbornici..Dritan..i njegovi saradnici..Sve je to povezano.. Medo prodaje postenje..koji se goni za pranje noca..a Mandic..sa srbijanskim drzavljanstvom..goni se za teror i Puc u CG..