Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Medojević poručio Spajiću: Znam od kojih para si kupio Mercedes, u ZIKS-u ga nemaš đe voziti

Narod jedva sastavlja kraj sa krajem: Ministar Milojko Spajić kupio auto od 65.000 eura!

Nakon što je objavljeno da je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kupio automobil marke Mercedes najnovije klase GLE 300D 4 MATIC, oglasio se predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević koji tvrdi da zna od kojih para je ministar kupio vozilo, a da će to znati i tužilaštvo.

“Neka što više kupuje. Lakše ćemo to zaplijeniti kao imovinu stečenu kriminalom. Ja znam od kojih para si kupio. A znaće i tužilaštvo. Pozdravi Kustrova, Žugića i ekipu. U ZIKS-u ga nemaš đe voziti!!”, napisao je Medojević na Facebooku.

On dodaje narod jedva sastavlja kraj sa krajem: Ministar Milojko Spajić kupio auto od 65.000 eura!

Medojević je kazao da je Spajić na ilegalan način obezbijedio kupovinu automobila, i poručio mu je da pažljivo vozi, jer je vozilo platio kako kaže “novcem građana” Crne Gore.

Medojević pita, odakle Spajiću pare da kupi Mercedesov džip od 65.000 eura, i navodi nekoliko razloga zbog kojih ispoljava uvjerenost u svoje tvrdnje.

“Tajno ugovorio zaduženje države od 750 mil eura i ugovorio kamate nepsorednom pogodbom, bez odluke Vlade, Skupštine. Angažovao City bank za aranžera emisije obveznica, pored dvije investione banke koje su aranžirale ranije emisije obveznica, bez tendera, neposrednom pogodbom, za višemilionsku nadoknadu”, navodi Medojević.

Poručuje da je Spajić,  neposrednom pogodbom kupio dva aviona Embrarer (bez motora) za 21 milion dolara.

Navodi da je u maju  “dopustio šverc 94 kontejnera cigareta za koje su šverceri platili ljudima iz vrha vlasti 100 eura po paketu ili 9,4 mil eura”.

“U julu mjesecu je, bez odluke Parlamenta, tajno ugovorio nepoznatu finansijsku transakciju, nepoznatog iznosa, po nepoznatim uslovima, sa nepoznatim posrednicima, za hedžovanje valutnog rizika Ugovora o kreditu sa EXIM bankom. Nepoznato je koliko je novca poreskih obveznika Spajić stavio na ovaj hazarderski aranžman sa visokim rizikom”, pojašnjava Medojević.

Kako je istakao, ovo su samo “najkrupnije protivzakonite transakcije koje je Spajić tajno, ali organizovano odradio sa našim parama”.

“Dakle, džip je kupljen od naših para, pa će biti i vraćen državi kao dio zaplijenjene imovine stečene kriminalom od strane ove organizovane kriminalne grupe finansijskih špekulanata i mešetara. Pažljivo vozi taj džip Spajić, jer je to džip građana Crne Gore čije si pare pokrao”, zaključuje Medojević.

Spajić je naveo da je za svoje kupio auto da ne bi jahao državu i koristio službeni u privatne svrhe.

“Ako vam ne odgovaram kao ministar, smijenite me na Skupštini”, poručio je ministar na Twitter-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Medojević poručio Spajiću: Znam od kojih para si kupio Mercedes, u ZIKS-u ga nemaš đe voziti – CG Vijesti
18.07.2021-08:04 08:04

[…] Aktuelno […]

Ha20
18.07.2021-09:40 09:40

Moram priznati da se prvi put slazem sa gospodinom Medojevicem. Da narod jedva sastavlja kraj sa krajem. Ali postoji jos jedna mogucnost na koji nacin je ministar Spajic stekao pare. Mozda je covjek nosio gajbice kao sto je to radio Milosevicev sin Marko devedesetih. U svakoj krizi ima lesinara koji cekaju svoju sansu da dokrajce zrtvu pa se ne trebamo cuditi ni ovom ostaplerskom ponasanju Spajica. Hvala na paznji.

Cetinjanka
18.07.2021-10:54 10:54

Medo sve bi ti nas pozatvarao da te zapane -Nijesi ni cuo za -Bitcoin -kad se u veliko radilo kupovalo za 5 dolara 1 bitcoin danas je 40.000 dolara i trgovalo se sa Kriptovalutama momak obrazovan nije jedini kad su se ljudi obogatili procitaj malo vise i ne sumnjaj da je svako lopov mislis ako si ti lopov da je svako lopov pusti omladinu da zivi i ne vrijedjaj svakog gradjanina !!

Dragana
19.07.2021-06:56 06:56

Medo stalno puca corcima.A sto bi sa njegovim surakom i onih sto hiljada dolara…