Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Medojević: Peruničić nije nalogodavac, vlasnici Vijesti žele da preuzmu ANB

Još jednom, kako je kazao, upozorava vlasnike Vijesti da se ne igraju sa tako osjetljivom službom i da ne sukobljavaju međusobno operativce

Bivši direktor Nacionalne agencije za bezbjednost Dejan Peruničić nije nalogodavac nezakonitog tajnog praćenja i prisluškivanja lidera opozicije, saopštio je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Nalogodavci su, prema njegovim riječima, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i njegov brat Aco, dok je Dejan Peruničić, kako je dodao, “obični izvršilac naloga braće Đukanović”

“Ova vesela Vlada to ne smije ni da izgovori, a kamoli da procesuira braću Đukanović jer sa njima ima neku pogodbu. U ANB-u se ne dešavaju nikakve reforme, već samo aktivnosti da vlasnici Vijesti preuzmu kontrolu nad službom radi ostvarivanja svojih političkih, ekonomskih i drugih interesa”, naveo je Medojević.

Još jednom, kako je kazao, upozorava vlasnike Vijesti da se “ne igraju sa tako osjetljivom službom i da ne sukobljavaju međusobno operativce”.

“To su pokušavali razni lideri DOS i njihovi moćni savjetnici posle 5. oktobra, pa je sve završilo krahom bezbjednosnog sistema i ubistvom premijera, u kome su učestvovali upravo agenti DB, a po svemu sudeći i nekih stranih službi. Neka se vlasnici Vijesti igraju sa Vladom, zar im nije dosta ta igračka. Nacionalna bezbjednost je suviše ozbiljna stvar da bi se sa njom igrali neki iskompleskirani i isfrustrirani novokomponovani medijski tajkuni”, ocijenio je Medojević.

Glavni, kako je dodao, “operativac DPS-a i Peđe Boškovića u ANB koji je dostavljao podatke portalu Udar je Mihailo Martinović” koji je, prema njegovim riječima, “najbliži saradnik Vukšića i koji špija svoje kolege novom šefu”.

“Njega su u službu doveli ljudi veoma bliski braći Đukanović, sa kojim je u rodbinskim vezama”, naveo je Medojević u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kokoska
06.02.2021-16:36 16:36

Aktuelno izvinjavam se ali ova vam stranica ne radi za komentare pism treci put izgleda MEDO STOPIRAO NEDA da mu damo ocjenu koliko je vrijedan kad sralno prijetnjom Gospodina Djukanovica Spominje odma ima ocjenu 0,00