Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Medojević: Neformalni centri moći ne mogu formirati Vladu, to je puzajući državni udar

Lider Pokreta za promjene PzP Nebojša Medojević saopštio je danas da neformalni centri moći ne mogu formirati Vladu i da bi to predstavljalo “puzajući državni udar”

Lider Pokreta za promjene PzP Nebojša Medojević saopštio je danas da neformalni centri moći ne mogu formirati Vladu i da bi to predstavljalo “puzajući državni udar”.

Medojević

On je na svom Facebook profilu citirao dio Ustava, u kom se navodi da je nosilac suverenosti građanin koji ima crnogorsko državljanstvo, te da vlast ostvaruje neposredno i preko slobodno izabranih predstavnika.

“Ne može se uspostaviti niti priznati vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima, u skladu sa zakonom”, napisao je Medojević.

Kako je istakao, PzP se zalaže za brzo formiranje Vlade u skladu sa Ustavom, opšteprihvaćenim demokratskim standardima i slobodno izraženom voljom birača na izborima.

“Svako drugačije formiranje Vlade, na osnovu uticaja neformalnih tajnih centara moći, za koje niko nije glasao, smatramo pokušajima prekrajanja izborne volje građana, grubim kršenjem Ustava, ugrožavanjem demokratskih principa i puzajućim državnim udarom”, naveo je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Milos
03.10.2020-18:19 18:19

Isti Tomo Jokic iz TBOK