Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Ako DPS i URA predlože Abazovića za mandatara, to će biti predlog mafije i nećemo učestvovati u razgovorima

Kaže da je ukazivao na problem da ova vlast nije uspjela da osznaži građansku kontrolu nad sektorom bezbjednosti

Predsjednik pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević kazao je na konferenciji za medije da dešavanja u CG ulaze u fazu eskalacije, ugrožavaju nacionalnu bezbjednost i mir CG.

Kaže da je ukazivao na problem da ova vlast nije uspjela da osznaži građansku kontrolu nad sektorom bezbjednosti.

“Sada smo svjedoci da se u javnost iznose informacije koje su predmet operativnog rada ANB-a. Očigledno da brak između odlazećeg premijera Zdravka Krivokapića i odlazećeg vicepremijera Dritana Abazovića prelazi u ružnu brakorazvodnu parnicu gdje se iznosi prljavi veš u kojoj se ide ka diskreditaciji bivših supružnika.

Abazović je poziciju iskoristio u neustavne i nezakonite svrhe, odnosno uplitanje u konkretne operativne radnje ANB-a i Uprave policije, “a u sve su uključeni vlasnici “Vijesti”.

Medojević smatra da su oni željeli da preko Abazovića da upravljaju ANB-om.

“Time su došli u sukob sa Krivokapićem, iza kojeg stoji trebinjska grupa, u kojoj su neki visoki crkveni velikodostojnici i tajkuni”, dodaje.

Pozivam Abazovića da se ne igra sa sektorom bezbjednosti i prestane sa zloupotrebom operativnih podataka i medija koji stoje iza njega.

“Pojedinci iz ANB-a nezakonito Abazoviću dostavljaju informacije računajući da će on biti novi premijer”, smatra Medojević.

Dodaje da ANB nije reformisan te da su tamo kadrovi mafije, DPS-a.

“Pojedinci iz ANB-a nezakonito Abazoviću dostavljaju informacije računajući da će on biti novi premijer. U službama bezbjednosti nije došlo do obećavanih reformi”, kaže on.

Navodi da su odlazeću Vladu su, između ostalih, formirali vlasnici privatnog kapitala i djelovi crkve, a pojedini episkopi SPC uticali su na izbor kadrova poput Milojka Spajića i Jakova Milatovića.

“Smiješno je da Abazović govori o evropskoj vladi, a da nju podržava deset odsto građana. Ako želimo evropsku Vladu, ona se može formirati samo na izborima, u skladu sa Ustavom. Nećemo učestvovati u bilo kakvim pregovorima ako poslanici DPS-a predlože Abazovića za mandatara.

Ukoliko poslanici DPS, zajedno sa onima iz URE, predlože Abazovića za mandatara, to će za nas biti predlog mafije i nećemo učestvovati u pregovorima i razgovorima, niti ćemo ići na konsultacije. Ako bude neki dogovor aktuelne većine, PzP će učestvovati naravno. Insistiram da treba da sjednemo da se dogovorimo, i uradimo nešto što je u interesu CG”, dodaje Medojević.

Što se tiče blokade Crne Gore, ističe da “ako budemo suočeni sa zloupotrebom volje građana, nemamo drugog metoda osim protesta. Oni će biti mirni, dobro organizovani, a na vrijeme ćemo obavijestiti javnost kad i na kojim lokacijama. Mi ne radimo ništa tajno, već sve javno i organizovano”, zaključio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve