Četvrtak, 23 Maja, 2024
Rubrika:

Medija centar DPS: Zaustavićemo propadanje Crne Gore i krenuti putem dinamičnog razvoja ekonomije

Napominju da zbog posljednje dvije vlade, Crnu Goru napuštaju investitori, gase se biznisi, javne finansije su pred kolapsom

Drugog aprila moramo da vratimo našu državu na pravi put. Zaustavićemo propadanje i krenuti putem dinamičnog razvoja ekonomije. Dosegnućemo evropski standard i evropska primanja – ali na realnim i održivim osnovama, poručuju u Medija centru Demokratske partije socijalista (DPS).

Do 2020. godine ekonomija Crne Gore je, kako kažu, bila na dobrom putu.

”Stabilni, niski i predvidivi porezi, činili su našu zemlju idealnom destinacijom za investicije. A onda su se, prije dvije i po godine stvari drastično promijenile”, ističe se u saopštenju Medija centra DPS-a.

Napominju da zbog posljednje dvije vlade, Crnu Goru napuštaju investitori, gase se biznisi, javne finansije su pred kolapsom.

”Iracionalno povećanje poreza, nezaustavljiva inflacija, politička i ekonomska nestabilnost, sve to nanijelo je štetu našoj ekonomiji, kao nikada prije. 19.640 kompanija i preduzetnika je blokirano, dok je nacionalni dug porastao za 365 miliona eura od 2020. godine. To je učinak njihove vlasti! To su njihove greške, koje plaćamo svi mi”, ocijenjeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pe Pera
31.03.2023-17:04 17:04

Ma da….. pitajte u kombinatu….