Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Mašković: Politička kriza u Glavnom gradu dovodi u pitanje donošenje nove odluke o MZ

Mašković je, kao član Radne grupe za izradu Predloga odluke o mjesnim zajednicama, kako kaže, stekao utisak da su konstituenti vlasti nedovoljno ozbiljno pristupili jednom veoma kompleksnom pitanju

Donošenje nove odluke o mjesnim zajednicama dovedeno je u pitanje zbog krize u lokalnoj vlasti u Podgorici, poručio je šef Kluba odbornika SD-LP u Skupštini Glavnog grada, Miloš Mašković, gostujući na Gradskoj RTV.

“Donošenje nove ili eventualna izmjena postojeće Odluke o mjesnim zajednicama u Glavnom gradu dovodi se u pitanje zbog činjenice da je politički zemljotres pogodio Podgoricu. Pitanje je hoće li neko novo rješenje imati podršku u lokalnom parlamentu. Dosta toga zavisi i od izrade Zakona o lokalnoj samoupravi, koji bi eventualno mogao derogirati potencijalno donošenje nove odluke, a to zavisi od Vlade.”, kazao je Mašković.

Mašković je, kao član Radne grupe za izradu Predloga odluke o mjesnim zajednicama, kako kaže, stekao utisak da su konstituenti vlasti nedovoljno ozbiljno pristupili jednom veoma kompleksnom pitanju.

“Čini mi se da neću biti grub ako kažem da čitav proces oko izrade nove odluke teče nakaradno. Odbornici vlasti bili su nepripremljeni za učešće u radnoj grupi. Mislim da je elementarno odgovorno ozbiljno kada ste predstavnik vlasti i kada želite da mijenjate postojeću odluku ili donesete novu, dođete sa već pripremljenom strategijom i ponudite konkretna rješenja koja su bolja od onih prethodnih. Sve vrijeme fokus je bio na osnovnim stvarima koje su davno trebale biti ad akta ”, kazao je on.

Mašković je kazao i da se nedovoljno afirmiše institut mjesnih zajednica, te je istakao važnost njihove uloge u cjelokupnom funkcionisanju lokalne samouprave.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve