Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Mašković: Nedopustivo ponašanje Giljena, da se javno izvini

''Prisustvo javnog funkcionera ovakvim događajima ne samo nespojivo sa duhom multietničke i multikonfesionalne Crne Gore, već i direktno suprotno principima na kojima naše društvo treba da počiva''

Prisustvo sekretara Skupštine Glavnog grada Miloša Giljena Svetosavskom balu na kojem su se izvodile pjesme sa stihovima koji su podsticali na nacionalnu i vjersku netrpeljivost je nedopustivo ponašanje, kazao je šef Kluba odbornika SD-LP u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković.

“Prisustvo javnog funkcionera ovakvim događajima ne samo nespojivo sa duhom multietničke i multikonfesionalne Crne Gore, već i direktno suprotno principima na kojima naše društvo treba da počiva”, kazao je Mašković.

Jasno ističe da se od Giljena, ali i svih drugih zvaničnika koji su prisustvovali ovom skandaloznom događaju, očekuje javno izvinjenje.

“Osim toga, neophodno je izjašnjenje pokreta Evropa sad koja je, valjda, ključni konstituent vladajuće većine u Podgorici, ali i ostalih koalicionih partnera DF-a. Građanima su dužni da objasne da li je evropski duh Podgorice još uvijek živ ili su isti potisnuli ili zamijenili ovim drugim”, navodi Mašković.

Prema njegovim riječima, ovo pitanje prelazi granice političke pripadnosti i tiče se osnovnih vrijednosti našeg društva.

“Stoga apelujem na sve političke subjekte i institucije da se jasno distanciraju od ovakvih i sličnih postupaka, te da zajedno radimo na izgradnji zajednice koja promoviše toleranciju i poštovanje različitosti”, poručuje Mašković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve