Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Mašković: Narednih dana dogovor o zajedničkom kandidatu procrnogorskog bloka

Mašković ističe da je od izuzetne važnosti da predsjednički kandidat pošalje poruku građanima, međunarodnoj zajednici i političarima, koji su trenutno u Vladi, da Crna Gora ne želi da ide putem kojim je krenula. U narednim danima, kaže, čvrsto vjeruje da će doći do dogovora i predstavljanja kandidata procrnogorskog bloka

Predsjednički kandidat treba da ima jasnu evropsku perspektivu i sposobnost da napravi zaokret u vanjskoj politici Crne Gore, ocijenio je član Izvršnog odbora Socijaldemokrata Miloš Mašković u emisiji “Pressing” na Gradskoj TV.

Mašković ističe da je od izuzetne važnosti da predsjednički kandidat pošalje poruku građanima, međunarodnoj zajednici i političarima, koji su trenutno u Vladi, da Crna Gora ne želi da ide putem kojim je krenula. U narednim danima, kaže, čvrsto vjeruje da će doći do dogovora i predstavljanja kandidata procrnogorskog bloka.

“Samo sa zajedničkim kandidatom možemo napraviti uspjeh, bilo da je stranački ili nestranački”, ističe Mašković.

Osvrnuo se na obećanja predsjedničkog kandidata i lidera Pokreta “Evropa sad” Milojka Spajića o ekonomskom progresu, uz podsjećanje da je funkcija predsjednika ceremonijalnog karaktera, kao i da je njegova uloga da predstavlja Crnu Goru u zemlji i inostranstvu, postavlja i opoziva ambasadore i da nikako ne može povećavati i smanjivati plate, niti na bilo koji način uticati na poslove Vlade.

“To o čemu Spajić govori je u nadležnosti Vlade”, naglašava Mašković.

Kada je riječ o izboru sudija Ustavnog suda, Mašković kaže da ne bi bilo dobro da partijski stavovi utiču na odluke koje će donositi oni koji budu na tim pozicijama.

“Ustavni sud je preduslov da krenemo da izlazimo iz krize, da se proglase rezultati lokalnih izbora. Očekujem da ćemo danas doći do četvrtog imena iz reda manjinskih naroda i da ćemo kroz narednih nekoliko dana biti u poziciji da ta institucija nastavi da radi”, poručuje Mašković.

Naglašava da su Socijaldemokrate protiv bilo kakve vrste uticaja vjerskih zajednica na političke procese, a kamoli na izborni proces.

“Nažalost, realnost je u Crnoj Gori da SPC igra ogromnu ulogu u političkom životu. Činjenica je da je sastavljala 42. Vladu Crne Gore i da je ta vjerska organizacija poluge imala i u 43. Vladi. Ne smijemo zaboraviti Temeljni ugovor i slične štetne stvari koje su se radile u Crnoj Gori u korist SPC”, zaključuje Mašković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve