Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković: Stop nasilju i mizoginiji, nećete ućutkati nijednu Crnogorku

Poziva Ženski klub u Skupštini Crne Gore da se oglasi

Odbrana dostojanstva žene treba da je obaveza u svijesti svakog pojedinca. Stop nasilju, mizoginiji, prostakluku, privitimizmu, udarima na žene Crnogorke, poručila je potpredsjednica Liberalne partije, Jelena Marković.

Podsjeća da je samo u ovih nekoliko dana takve vrste napada trpe poslanica DPS-a Aleksandra Vuković-Kuč, građanska aktivistkinja Tijana Lopičić, te bivša poslanica Draginja Vuksanović-Stanković.

“Zašto? Zato što se snažno bore i pružaju jasan otpor negatorima i falsifikatorima crnogorske istorije, tradicije, kulture i identiteta! Koliko god da pokušavaju ogavnim načinima i sredstvima koje su upravo ogledalo njih samih neće ućutkati ni jednu Crnogorku”, navodi Marković.

Poziva Ženski klub u Skupštini Crne Gore da se oglasi.

“Ukoliko opravdavaju ciljeve osnivanja i nijesu samo političke organizacije), NVO sektor i sve druge organizacije i pojedince u Crnoj Gori da zauzmu jasan stav oko odbrane dostojanstva žene i toga da su ne slučajno mete baš sve glasne Crnogorke koje štite interese države Crne Gore”, kaže Marković.

Upitala je i da li će se povodom ovih napada “oglasiti predsjednik dijela građana Jakov Milatović”.

“I konkretno osuditi nedjelo koje je napisao Vojislav Šešelj, a CIP za štampanje ovog dala je Narodna biblioteka Srbije. Država Srbija, dakle? Da li će možda reagovati predsjednik Skupštine s njim na čelu Crne nam Gore Andrija Mandić? Ili neće (ne smiju) jer im je Šešelj koalicioni partner šefa odnosno nalogodavca političkih poteza Aleksandra Vučića. Kako komentarišu što država Srbija podržava ovakav gnusan čin čim je štampala ovakav horor, a i mnoge druge ranije?!”, zaključuje Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve