Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković: Milatović se grubo i otvoreno miješa u rad mandatara i sastav nove Vlade za čije rezultate neće snositi odgovornost

Milatović, navodi ona, nema nadležnost, da predloženom mandataru - predlaže i sastavlja Vladu.

Skandalozna izjava predsjednika dijela građana Crne Gore, koji se u izuzetno važnom političkom trenutku za državu, ponaša izvan svojih nadležnosti koje ima po Ustavu i zakonu, kazala je potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković.

Milatović, navodi ona, nema nadležnost, da predloženom mandataru – predlaže i sastavlja Vladu.

“Direktno se miješa u unutrašnju i spoljnu politiku, koja pripada Vladi i kreira pravac njenog djelovanja tako što, mimo volje mandatara nameće subjekte za koje je mandatar Spajić javno rekao, zašto ne želi da se nađu u njegovoj Vladi”, kaže Marković.

Potpuno je, ističe, nedemokratski i nezapamćeno da se jedan predsjednik tako grubo i otvoreno miješa u rad mandatara i sastav nove Vlade za čije rezultate neće snositi odgovornost.

“Ali hoće da bude tutorte Vlade! To nema veze sa demokratijom. To su klasični potezi koji podsjećaju na samovolju i autokratski način vladanja. Nema sumnje da su ga Vučić i crkva Srbije uzeli pod svoje. Milatoviću povucite se sa mjesta Institucije Predsjednika Crne Gore, jer u ovom kratkom vremenu ste pokazali, u više navrata, da nijeste za tu funkciju”, zaključila je Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve